Ce detalii scot la iveală portretele Primelor Doamne ale Statelor Unite ale Americii

1 michelle obama png png

Portretele soţiilor de preşedinţi americani pot dezvălui mai multe detalii despre personalitatea lor şi valorile în care cred, potrivit istoricilor.

„Toată atenţia este îndreptată spre mine: Primele Doamne ale Americii” / „Every Eye Is Upon Me: First Ladies of the United States” este prima expoziţie de mare amploare în care se analizează funcţia de Primă Doamnă, din punct de vedere simbolic şi istoric, prin intermediul portretelor.

Expoziţia aduce în vedere cele mai influente soţii de preşedinţi americani de-a lungul a aproape 250 de ani, de la Martha Washington la Melania Trump, prezentându-se peste 60 de portrete. Se pot vizualiza pâna la data de 23 mai 2021, în timp ce istoricul Galeriei Naţionale a Portretelor, Gwendolyn DuBois Shaw, este şi organizatorul expoziţiei. 

Eleanor Roosevelt (1933-1945)

A fost una dintre cele mai vizibile şi influente Prime Doamne ale secolului XX. Din cauza poliomielitei de care suferea soţul ei Franklin D. Roosevelt - o boală infecţioasă ce producea dureri ale muşchilor şi paralizii, de obicei, ale membrelor inferioare - Eleanor a avut frecvent apariţii publice în locul lui.

La apogeul Marii Depresiuni sau Marii crize economice (1929-1933), Prima Doamnă a călătorit prin statele americane pentru a evalua programele federale de ajutorare. A avut ca pasiune scrisul, de aceea în cele mai multe imagini de portret ţine în mână un instrument de scris. 

Hillary Clinton (1993-2001)

La fel ca Eleanor Roosevelt, Hillary Clinton a trebuit să se confrunte cu reacţia agresivă a celor suspicioşi cu privire la cariera sa politică. Succesoarea ei Laura Bush - soţia preşedintelui George W. Bush - a avut o experienţă de bibliotecară înainte de a deveni Prima Doamnă. Pentru că s-a concentrat mai mult pe programele de alfabetizare a copiilor, a fost mult mai acceptată de către cei conservatori. Astfel, poate fi văzută în portret zâmbind spectatorului şi având o carte în poală.

La polul opus, Hillary Clinton este văzută dintr-un profil rigid, care aminteşte de portretele renascentiste ale nobililor italieni. Unele voci sunt de părere că imaginea este una arogantă, în timp ce alţii consideră că văd o femeie încrezătoare în capacităţile sale. Portretul a fost pictat în anul 2006. 

Michelle Obama (2009-2017)

În ciuda faptului că provine dintr-un context juridic similar cu cel al lui Hillary Clinton, lipsa de interes a lui Michelle Obama pentru politică a făcut-o o Primă Doamnă mult mai populară. Interesant este că ambii soţi şi-au ales artişti de culoare care să le picteze portrete. 

Portretul făcut de Amy Sherald (Foto copertă), lăudat de preşedintele Obama pentru că a surprins harul, frumuseţea, inteligenţa, farmecul şi „căldura” soţiei sale, a fost foarte apreciat şi a devenit extrem de vizitat de către iubitorii de muzeu. Potrivit istoricului DuBois, trebuie să existe un nivel de confort pentru ca artistul să poată obţine un portret care să transmită dincolo de aspectul fizic.

Melania Trump (2017-2021)

Melania Trump este acea Primă Doamnă despre care oamenii îşi vor aminti că îi plăceau decoraţiunile de Crăciun şi grădinile cu trandafiri. În cadrul expoziţiei, imaginea ei înfăţişează o privire ca de oţel, fără să dezvăluie prea multe detalii despre personalitatea sa. 

În prezent, Prima Doamnă a Americii este soţia lui Joe Biden, Jill (69 ani), care avea, cu siguranţă, la rândul său un portret interesant. Recente

Cum iti influenteaza ovulatia libidoul Sursa imagine shutterstock 2256590623 jpg
infidelitate jpg
De la ce varsta incepe sa sune ceasul biologic al barbatilor Sursa foto shutterstock 1290589387 jpg
4 semne ca partenerul nu te va insela niciodata Sursa foto shutterstock 795913363 jpg
potență jpg
Valentine’s Day jpg
dragostea dureaza shutterstock 76847938 jpg
Cuplu jpg
Diferentele dintre relatia de cuplu cu un sociopat si o iubire reala Sursa foto shutterstock 1930345940 jpg
Cerere in casatorie jpg
Comportamente aparent neatractive, atragatoare pentru femei Sursa foto shutterstock 360382934 jpg
cuplul de îndrăgostiți sursa  shutterstock 1550852267 jpg
Valentine’s Day jpg
cummentiivieflacarapasiuniiintr orelatiedeanibuni jpg
Probleme sexuale jpg
bărbat și femeie sursa  hutterstock 139884175 jpg
jonathan borba aC5 EFhq7Fs unsplash jpg
bărbat și femeie, pasiune sursa  GettyImages 165567824 jpg
Cearta jpg
Top 10 profesii care te predispun la divort A ta e pe lista Sursa imagine shutterstock 2148892487 jpg