Ce este indicat să faci după o despărţire. Lecţiile pe care este bine să le înveţi

1 despartire 1298011645 1 jpg jpeg

Când partenerii unui cuplu decid să se despartă, cel mai important lucru pe care ambii trebuie să-l conştientizeze este că viaţa continuă. Chiar dacă îţi este greu pentru început, află din rândurile următoare câte lecţii frumoase poţi învăţa!

Ai puterea să o iei de la capăt

Tocmai ai ieşit dintr-o relaţie/căsnicie în care ţi-ai pus întreaga inimă pe tavă? Este în regulă să simţi tristeţe, incertitudine, teamă la început, şi este bine să nu-ţi negi trăirile. De ajutor îţi poate fi cuvântul „momentan“. Momentan, poţi simţi un amalgam de emoţii, dar asta nu înseamnă că vor dura la nesfârşit. Gândirea catastrofală sau cea de tipul „totul sau nimic“, ca de pildă „nu voi mai găsi pe nimeni ca el/ea“, „nu voi mai iubi niciodată“ nu va face decât să-ţi amplifice trăirile, fără un rost. De fiecare dată când vei mai trece printr-o despărţire, te vei construi din nou, bucăţică cu bucăţică. Aminteşte-ţi că „tot ceea ce nu te omoară, te face mai puternic“ şi, mai ales că, vei putea să iubeşti din nou, întotdeauna.

Înveţi să respecţi si nevoile celuilalt

Dacă vrei să rămâi prietenă cu fostul, dar acesta din urmă nu-şi doreşte, un lucru echilibrat este să-i respecţi decizia. Asta înseamnă să nu suni, să nu trimiţi mesaje, să nu implici prietenii comuni ca mesageri între tine şi cealaltă persoană. Chiar dacă îţi este dor, nerespectarea limitelor/promisiunilor poate afecta, cel mai probabil, orice potenţială şansă de a deveni prieteni pe viitor. Invers, dacă tu eşti cea care nu-şi doreşte reluarea legăturii, nu eşti obligată să răspunzi solicitării fostului partener, mai ales dacă nu eşti pregătită să începi o discuţie. Până la urmă, amândoi aveţi nevoie de timp şi de spaţiu fizic pentru a vă reveni după despărţire.

Îţi acorzi mai multă atenţie

Ştii ce presupune o rutină de îngrijire? În fiecare zi, poţi face ceva care îţi aduce bucurie, cum ar fi revederea cu prietenii, implicarea în activităţi preferate, ascultarea unui cântec nou, gătitul, cititul, învăţarea unei limbi străine, degustarea unui vin bun. Te ajută să procesezi mai bine emoţiile pe care le simţi şi să ceri sprijinul celor apropiaţi sau al unui specialist în terapie. Somnul este şi el o parte importantă dintr-un stil de viaţă echilibrat.

Înveţi să discerni între instinct şi intuiţie

De multe ori, tinzi să ignori ceea ce-ţi spune intuiţia, pentru că nu vrei să dai crezare celor văzute, auzite, simţite. De fapt, intuiţia apare spre binele tău şi merită ascultată, chiar dacă îţi place ideea sau nu. În timp ce inima ta îţi va „povesti“ despre sentimente şi atracţie, intuiţia ta îţi va „spune‟ lucrurile pe şleau. Trebuie doar să o asculţi. Cu siguranţă au fost şi momente în care ai simţit că ceva nu funcţionează în legătură cu relaţia sau că partenerul nu era cel potrivit. Îţi „vorbea‟ intuiţia.

Vei şti ce îţi doreşti pe viitor

O altă lecţie frumoasă pe care o vei învăţa după o despărţire este că vei conştientiza ce anume îţi doreşti de la următoarea relaţie de cuplu. Despărţirile se întâmplă cu un motiv, prin urmare, poţi evalua fosta relaţie pentru a vedea ce a fost frumos pentru tine, dar şi ce anume ţi-ai dori să fie diferit data viitoare. Întreabă-te care sunt valorile în care crezi, care îţi sunt nevoile emoţionale, care este tiparul tău de a iubi.

Înveţi că nicio relaţie nu este un eşec

Cum spuneam, nimic nu este întâmplător. Aşadar, nu privi fosta relaţie ca pe o pierdere de timp. Cu siguranţă, ai strâns multe amintiri frumoase legate de evenimentele petrecute în relaţie. Mai mult decât atât, aminteşte-ţi că a existat un motiv pentru care persoana respectivă a intrat în viaţa ta; în felul acesta, te vei redescoperi şi vei evolua, chiar şi fără să mergeţi împreună pe acelaşi drum.

Este în regulă să iei o pauză

Despărţirea poate să fie dificilă pentru tine şi poate să fie greu, momentan, să te împaci cu schimbarea din viaţa ta. Însă nu este neapărat sănătos să urmezi zicala „cui pe cui se scoate“, cu alte cuvinte, să alegi imediat un partener, pe post de pansament pentru rănile tale încă deschise. Chiar dacă eşti singură, este o perioadă benefică să te reconstruieşti şi să te vindeci. Aminteşte-ţi că persoana pentru care ar trebui să acorzi în primul rând atenţie eşti tu. Odată ce te vei iubi sincer, nu vei aştepta ca potenţialul partener să te împlinească, pentru că vei fi deja.Recente

cuplu certat jpeg
Indifelitate jpg
cuplu  shutterstock 1673456887 jpg
barbat si femeie shutterstock 149223914 jpg
cuplu  man g580e3df0f 1280 jpg
medicamente  barbat  shutterstock 2019419141 jpg
relatii toxice violeta moisa util mic mp4 thumbnail png
inel logodna  cerere casatorie  love g2cc41c38e 1280 jpg
cuplu  shutterstock 2086941742 jpg
Cuplu jpg
mireasa  pixabay bride gc93a96564 1280 jpg
sampanie shutterstock 263409551 jpg
Cerere in casatorie jpg
femeie shutterstock 2120630525 jpg
prezervative  condoms g2fdfee469 1280 jpg
cuplu in pat shutterstock 662146600 jpg
femeie ruj rosu shutterstock 151548218 jpg
florarie Brasov jpg
sarut shutterstock 139884175 jpg
barbat si femeie shutterstock 537199063 jpg