Ce să nu-i spui niciodată unei persoane supărate. Un singur cuvânt face diferenţa!

1 cearta in cuplu jpg jpeg

Modul în care ne exprimăm poate face diferenţa într-o conversaţie! Uneori, chiar şi un singur cuvânt poate răni pe cineva într-o anumită situaţie. Specialiştii ne îndeamnă să fim atenţi la ceea ce spunem în momentul în care cineva este nervos în preajma noastră. Iată ce nu trebuie să îi spui niciodată unei persoane supărate!

Alegerea unor cuvinte greşite poate să „toarne gaz pe foc‟, iar conversaţia poate degenera. De câte ori nu ai văzut persoane care se enervează şi mai tare pe măsură ce ascultă pe cineva care încearcă să îi calmeze? Specialistul în relaţii Sonya Schwartz ne învaţă care este expresia pe care nicio persoană nervoasă nu ar vrea să o audă niciodată.

Nimeni nu vrea „să se calmeze‟

Potrivit expertului în relaţii, fie că spui „păstrează-ţi calmul!‟ sau „calmează-te!‟, cuvântul „calm‟ este cel mai nepotrivit pe care trebuie să îl utilizezi într-o conversaţie cu o persoană nervoasă. Folosirea acestui cuvânt va determina persoana în cauză să facă exact contrariul şi să fie din ce în ce mai agitată, mai frustrată şi mai supărată. Când oamenii sunt supăraţi, ei traduc cuvântul „calm‟ precum un atac la propria persoană. Potrivit expertului, dacă mânia persoanei nervoase nu era îndreptată spre tine, acum ar putea fi dacă vei încerca să o calmezi. Totodată, expresii precum: „relaxează-te!‟, „opreşte-te!‟ sau „încetează să mai faci asta!‟ pot avea acelaşi efect precum „calmează-te!‟.

Specialistul subliniază că în momentul în care îi spui unei persoane să se calmeze sau să se oprească, situaţia se înrăutăţeşte, deoarece persoana în cauză doreşte să se simtă auzită. „Calmează-te‟ sau „relaxează-te‟ pot reprezenta pentru persoana supărată o obligaţie, lucru care o poate înfuria şi mai tare. Sonya spune că în mod normal persoana nervoasă se va calma singură dacă îşi va spune toate argumentele şi dacă nu va fi contrazisă în momentele critice.

Sursă foto: Shutterstock Recente

Cum iti influenteaza ovulatia libidoul Sursa imagine shutterstock 2256590623 jpg
infidelitate jpg
De la ce varsta incepe sa sune ceasul biologic al barbatilor Sursa foto shutterstock 1290589387 jpg
4 semne ca partenerul nu te va insela niciodata Sursa foto shutterstock 795913363 jpg
potență jpg
Valentine’s Day jpg
dragostea dureaza shutterstock 76847938 jpg
Cuplu jpg
Diferentele dintre relatia de cuplu cu un sociopat si o iubire reala Sursa foto shutterstock 1930345940 jpg
Cerere in casatorie jpg
Comportamente aparent neatractive, atragatoare pentru femei Sursa foto shutterstock 360382934 jpg
cuplul de îndrăgostiți sursa  shutterstock 1550852267 jpg
Valentine’s Day jpg
cummentiivieflacarapasiuniiintr orelatiedeanibuni jpg
Probleme sexuale jpg
bărbat și femeie sursa  hutterstock 139884175 jpg
jonathan borba aC5 EFhq7Fs unsplash jpg
bărbat și femeie, pasiune sursa  GettyImages 165567824 jpg
Cearta jpg
Top 10 profesii care te predispun la divort A ta e pe lista Sursa imagine shutterstock 2148892487 jpg