Ce se întâmplă în corp când ne îndrăgostim – tratament cu spectru larg de acţiune

1 shutterstock 726989674 jpg jpeg

Îndrăgostirea de la începutul unei relaţii şi iubirea sunt sentimente cu efect binefăcător asupra psihicului, dar şi fizicului. În anul 2020, aproximativ 64% din femeile care trăiesc în lume erau implicate în relaţii sau căsnicii. Tânjm după afecţiune şi dragoste, dar ştim cu adevărat ce se întâmplă în corp atunci când iubim?

Avem idee despre impactul pe care îl are îndrăgostirea asupra sănătăţii inimii, creierului şi cum resimţim durerile atunci când suntem atinşi bine de săgeata lui Cupidon? După ce te îndrăgosteşti, totul, de la starea de spirit până la planurile tale de viitor pot fi schimbate radical de către persoana iubită, iar tu nici măcar nu mai vrei să reacţionezi. Cuprins de o stare hipnotică, iei decizii în favoarea persoanei iubite şi te pui pe tine pe loc secund. Cele mai multe efecte ale îndrăgostirii ar fi rămas neobservate, dacă nu erau oamenii de ştiinţă curioşi să afle mai multe pe această temă.

Este eliberată dopamină în creier

Când te gândeşti la persoana iubită, corpul tău produce un hormon responsabil pentru sentimentul de fericire, şi anume, dopamină. Poţi simţi acelaşi impuls atunci când faci ceva care îţi place, sau mănânci ceva delicios ori asculţi muzica preferată. Cercetătorii cred că, de fapt, recompensa dragostei cu acest sentiment de fericire joacă un rol important în construirea relaţiilor – în acest fel omenirea nu dispare.

Iubirea reduce tensiunea arterială

Statisticile arată că numeroşi oameni suferă de hipertensiune arterială, deci este o veste bună că îndrăgostirea scade tensiunea arterială şi acţionează ca un medicament antihipertensiv. Un efect pozitiv asupra tensiunii are şi o conversaţie simplă cu persoana iubită, înainte de a pleca la serviciu. Nu asigură tratamentul pentru inimă, dar este un aliat de încredere pentru sănătate.

Toleranţa la durere poate creşte

Oamenii de ştiinţă au aflat că atunci când ne uităm la persoana iubită, creierul declanşează un mecanism care reduce senzaţia de durere. Cu siguranţă vizionarea unor imagini cu iubitul înainte de o intervenţie chirurgicală nu ţine loc de anestezie, dar constituie un bonus pentru diminuarea durerii.

Starea generală de sănătate se îmbunătăţeşte

Este dovedit că stareaa de sănătate fizică poate reacţiona pozitiv atunci când găsim sufletul-pereche. Este vorba despre efectele benefice asupra inimii, asupra sistemului imunitar, dar şi când vine vorba despre pierderea în greutate şi longevitate. Astfel, promisiunea făcută la altar „până când moartea ne va despărţi‟ este mai mult decât un angajament.

@shutterstockRecente

Cum iti influenteaza ovulatia libidoul Sursa imagine shutterstock 2256590623 jpg
infidelitate jpg
De la ce varsta incepe sa sune ceasul biologic al barbatilor Sursa foto shutterstock 1290589387 jpg
4 semne ca partenerul nu te va insela niciodata Sursa foto shutterstock 795913363 jpg
potență jpg
Valentine’s Day jpg
dragostea dureaza shutterstock 76847938 jpg
Cuplu jpg
Diferentele dintre relatia de cuplu cu un sociopat si o iubire reala Sursa foto shutterstock 1930345940 jpg
Cerere in casatorie jpg
Comportamente aparent neatractive, atragatoare pentru femei Sursa foto shutterstock 360382934 jpg
cuplul de îndrăgostiți sursa  shutterstock 1550852267 jpg
Valentine’s Day jpg
cummentiivieflacarapasiuniiintr orelatiedeanibuni jpg
Probleme sexuale jpg
bărbat și femeie sursa  hutterstock 139884175 jpg
jonathan borba aC5 EFhq7Fs unsplash jpg
bărbat și femeie, pasiune sursa  GettyImages 165567824 jpg
Cearta jpg
Top 10 profesii care te predispun la divort A ta e pe lista Sursa imagine shutterstock 2148892487 jpg