Ce zboruri rămân suspendate până pe 17 iulie

1 shutterstock 523950889 jpg jpeg

Cu toate că s-a trecut într-o nouă etapă de relaxare, cu mai puţine restricţii, zboruri către destinaţii importante vor rămâne în continuare suspendate până pe 17 iulie 2020, conform unei hotărâri de guvern.

Astfel, rămân suspendate spre şi dinspre următoarele ţări: Belgia, Marea Britanie, Olanda, Spania, Turcia, Iran, SUA. Aceste ţări au înregistrat, în medie, peste cinci cazuri noi de Coronaviurs la un milion de locuitori, în ultimele 14 zile.

Totuşi, decizia de suspendare poate fi revizuită înaintea de 17 iulie, în baza hotărârilor Institutului Naţional de Sănătate Publică şi aprobate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

România nu mai impune izolarea la domiciliu la intrarea în ţară pentru cei care vin din anumite state, iar Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a publicat lista cu ţările pentru care se elimină obligativitatea izolării la domiciliu la intrarea în România.

Lista cuprinde 19 ţări din Europa şi va fi actualizată săptămânal pe site-ul Institutului Naţional pentru Sănătate Publică. Momentan, ţările pentru care România a eliminat izolarea sunt următoarele: Franţa, Italia, Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Elveţia, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

Aceste ţări au înregistrat, în medie, mai puţin de cinci cazuri noi de Coronavirus la un milion de locuitori, în ultimele 14 zile.