Cele trei reguli pe care trebuie să le respecţi dacă mergi la slujba de Înviere

1 shutterstock 413996836 jpg jpeg

Slujbele de Paşte se vor desfăşura cu respectarea măsurilor sanitare, a anunţat premierul Florin Cîţu. Sunt trei reguli pe care este indicat ca persoanele care merg la slujbă să le respecte.

Prim-ministrul Florin Cîţu a făcut public faptul că a discutat şi cu reprezentanţii Patriarhiei Române şi că au fost stabilte regulile pentru organizarea slujbelor de Înviere.

„Am avut o întâlnire foarte bună cu reprezentanţii cultelor religioase care sărbătoresc în perioada următoare Paştele. Am vrut să discutăm puţin despre cum se va desfăşura acea noapte, care vor fi regulile. Lucrurile sunt foarte simple pentru acea noapte din punctul nostru de vedere – doar respectarea regulilor pe care le avem: mască, distanţare socială şi dezinfectant“, spune Florin Cîţu citat de Mediafax.

Premierul a declarat că autorităţile nu vor interveni în modul de desfăşurare a slujbelor.

„Am primit şi de la Patriarhia Română un set de recomandări. Le luăm în calcul. Eu cred că lucrurile sunt foarte clare şi cu siguranţă vom avea o noapte a Paştelui fără niciun fel de probleme. Le-am mulţumit sincer reprezentanţilor cultelor pentru implicarea în campania de informare până acum cu privire la vaccinare şi am cerut în continuare susţinere. Este foarte important, am spus, ca să avem parte de sărbători în viitor fără mască, fără distanţare, fără dezinfectant să avem o campanie de vaccinare de succes”, precizează premierul.

Florin Cîţu a mulţumit Patriarhiei pentru implicarea în campania de vaccinare şi le-a cerut preoţilor în continuare susţinerea pentru accelerarea ei.