Clorura de potasiu din vaccinul anti-COVID-19, motiv de îngrijorare?

1 vaccin jpg jpeg

Despre vaccinuri, indiferent de tipul lor, apar tot felul de mituri şi este bine să facem diferenţa între ceea ce se vehiculează de către persoane neautorizate şi opiniile documentate ale specialiştilor. O chestiune care a stârnit dezbateri în ultima vreme este prezenţa clorurii de potasiu în vaccinul anti-COVID-19.

Recent, în mediul online au apărut îngrijorări cu privire la existenţa clorurii de potasiu în compoziţia vaccinului Pfizer/BioNTech. Principala temere este că această substanţă este utilizată şi în injecţiile letale pentru condamnaţii la moarte din SUA.

Clorura de potasiu din vaccinul anti-COVID se află într-o cantitate foarte mică, fiind introdusă în ser este ca stabilizator.

Utilizarea clorurii de potasiu este foarte răspândită în domeniul medical. Substanţa este prezentă şi în alte vaccinuri, dar şi în medicamente. De asemenea, există şi în unele produse alimentare (sare, energizante).

Clorura de potasiu din injecţia letală este în doze mult mai mari decât în vaccinuri. „Gândiţi-vă că este vorba despre o doză de 0.3 ml, care se injectează. Se injectează intramuscular, nu intravenos, să zici că ar avea efect imediat şi absolut, iar doza de excipient este extrem, extrem de mică. Ca să provoace dezechilibru în organism, ar fi nevoie de o cantitate de clorură de potasiu, de zeci de ori mai mare. Şi, unde mai pui, că aceeaşi substanţă, stă la baza energizantelor şi a suplimentelor alimentare. Şi nimeni nu şi-a mai făcut atâtea griji pentru o cantitate destul de mare care există în aceste multiminerale. Pe de altă parte, clorura de potasiu se foloseşte şi ca medicament în hipopotasemii”, explică Voichiţa Lăzureanu, medic infecţionist la Spitalul Victor Babeş Timişoara, citată de Mediafax.Recente

Cum iti influenteaza ovulatia libidoul Sursa imagine shutterstock 2256590623 jpg
infidelitate jpg
De la ce varsta incepe sa sune ceasul biologic al barbatilor Sursa foto shutterstock 1290589387 jpg
4 semne ca partenerul nu te va insela niciodata Sursa foto shutterstock 795913363 jpg
potență jpg
Valentine’s Day jpg
dragostea dureaza shutterstock 76847938 jpg
Cuplu jpg
Diferentele dintre relatia de cuplu cu un sociopat si o iubire reala Sursa foto shutterstock 1930345940 jpg
Cerere in casatorie jpg
Comportamente aparent neatractive, atragatoare pentru femei Sursa foto shutterstock 360382934 jpg
cuplul de îndrăgostiți sursa  shutterstock 1550852267 jpg
Valentine’s Day jpg
cummentiivieflacarapasiuniiintr orelatiedeanibuni jpg
Probleme sexuale jpg
bărbat și femeie sursa  hutterstock 139884175 jpg
jonathan borba aC5 EFhq7Fs unsplash jpg
bărbat și femeie, pasiune sursa  GettyImages 165567824 jpg
Cearta jpg
Top 10 profesii care te predispun la divort A ta e pe lista Sursa imagine shutterstock 2148892487 jpg