Conacul preferat al lui Elvis Presley până în ultima clipă. L-a cumpărat pentru părinţii lui, dar îşi invita şi „Mafia” din Memphis

1 pjimage 14 jpg jpeg

La vârsta de 22 de ani, Elvis Presley a cumpărat proprietatea cunoscută sub numele de Graceland, întinsă pe 5,6 hectare, devenind până în prezent unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din America.

Graceland, o proprietate cu conac de la periferia oraşului Memphis, Tennessee, a fost reşedinţa preferată a Regelui Rock-and-rollului, oferită părinţilor lui. A fost înfiinţată la începutul secolului al XX-lea ca fermă de către omul de afaceri şi editor al cotidianului local, S.E. Toof. Totodată, a numit-o după fiica lui, Grace, cea care a şi moştenit proprietatea. Din 1982, Graceland a fost transformat într-un muzeu pentru vizitatori şi declarat reper istoric naţional în anul 2006. 

Conacul de vis al lui Elvis Presley 

În anul 1939, nepoata lui Grace, Ruth Brown Moore, împreună cu soţul său, medicul Thomas Moore, au construit conacul, acolo unde s-ar fi ţinut atât recitaluri clasice înainte de apariţia lui Elvis Presely, cât şi cele de rock-and-roll după mutarea lui. Regele muzicii rock a cumpărat proprietatea cu 102.500 de dolari în primăvara anului 1957, pe când avea 22 de ani (echivalentul a 924.000 de dolari astăzi). Până atunci, Elvis Presley a cunoscut succesul pe plan profesional. El finaliza deja al doilea film de la Hollywood, „Loving You” şi primul său album pentru coloana sonoră din film, fiind urmate de pelicula „Jailhouse Rock”. Avea două albume de studio, 48 de single-uri şi doi ani de apariţii live la TV. 

Locuinţă pentru familie, dar şi pentru „Mafiadin Memphis

Chiar dacă a avut multe case în Los Angeles, dedicându-şi cea mai mare parte din viaţă concertelor sale, Graceland a fost mereu locuinţa preferată a regelui rock. Elvis Presley cumpărase o casă pentru părinţii lui într-un alt cartier rezidenţial, însă devenea din ce în ce mai acaparată de fani odată cu faima cântăreţului. O altă problemă era grupul de oameni apropiaţi care se extindea, astfel că avea nevoie de un spaţiu mai mare. Oficial, conacul era locuit de părinţi, de bunică şi de viitoarea lui soţie, Priscilla Beaulieu, însă era şi locul de întâlnire al Mafiei din Memphis, poreclă dată de super-starul unui grup de prieteni, asociaţi, angajaţi, verişori, care aveau datoria de a-i fi alături regelui rock. 

A rămas la conac până la moartea sa 

Astăzi, se păstrează exact aşa cum a lăsat-o Elvis Presley, în momentul în care a murit în baia de la etaj, în anul 1977. Fiica celor doi, Lisa Marie Presley, a moştenit Graceland în 1993 la vârsta de 25 de ani, însă a vândut 85% din proprietate 12 ani mai târziu. În prezent, Graceland este a doua cea mai vizitată casă memorială din America, după Casa Albă, adunând peste 600.000 de vizitatori anual. Doar o porţiune din suprafaţa moşiei este interzisă publicului deoarece obişnuia să fie un spaţiu personal pentru Elvis Presley. 

O întâlnire politică, găzduită în conac şi nu la Casa Albă 

Fostul preşedinte american George W. Bush a organizat o întâlnire cu premierul japonez Junichiro Koizumi, un fan al lui Elvis, la 30 iunie 2006, la conac. Cu alte cuvinte, asta s-a întâmplat într-o altă reşedinţă americană şi nu la Casa Albă sau la vreo ambasadă. 

FOTO Shutterstock.com / Facebook Fan Page Recente

Cum iti influenteaza ovulatia libidoul Sursa imagine shutterstock 2256590623 jpg
infidelitate jpg
De la ce varsta incepe sa sune ceasul biologic al barbatilor Sursa foto shutterstock 1290589387 jpg
4 semne ca partenerul nu te va insela niciodata Sursa foto shutterstock 795913363 jpg
potență jpg
Valentine’s Day jpg
dragostea dureaza shutterstock 76847938 jpg
Cuplu jpg
Diferentele dintre relatia de cuplu cu un sociopat si o iubire reala Sursa foto shutterstock 1930345940 jpg
Cerere in casatorie jpg
Comportamente aparent neatractive, atragatoare pentru femei Sursa foto shutterstock 360382934 jpg
cuplul de îndrăgostiți sursa  shutterstock 1550852267 jpg
Valentine’s Day jpg
cummentiivieflacarapasiuniiintr orelatiedeanibuni jpg
Probleme sexuale jpg
bărbat și femeie sursa  hutterstock 139884175 jpg
jonathan borba aC5 EFhq7Fs unsplash jpg
bărbat și femeie, pasiune sursa  GettyImages 165567824 jpg
Cearta jpg
Top 10 profesii care te predispun la divort A ta e pe lista Sursa imagine shutterstock 2148892487 jpg