Concluzie medicală Iubitorii de pisici ar putea avea imunitate mai bună în lupta cu virusul COVID-19

1 shutterstock 1684893613 jpg jpeg

Ai o pisică sau un câine acasă? Ştiai că îţi pot îmbunătăţi imunitatea? Cel puţin asta a aflat Sabina Olex-Condor, medic la un spital de urgenţă din Madrid, Spania. Ea a făcut o constatare uimitoare.

Potrivit medicului Olex-Condor, care a observat 100 de pacienţi infectaţi cu SARS CoV-2, persoanele care deţin câini sau pisici pot tolera noul coronavirus mai uşor sau pot fi complet asimptomatice. Pisicile este posibil să aibă coronavirusul felin, care nu infectează oamenii.

Astfel, este posibil ca persoanele care au contact zilnic strâns cu pisicile să dezvolte anticorpi pentru virusul felin care poate distruge şi virusul uman.

Persoanele infectate nu deţineau pisici

Ea a ajuns la această concluzie după ce a întrebat pacienţii infectaţi dacă au animale de companie atunci când a fost nevoie să le facă recomandări cu privire la modul de a proceda cu izolarea la domiciliu. Atunci şi-a dat seama că niciuna dintre persoanele infectate nu avea pisici.

Unii pacienţi aveau câini, dar aproape niciunul dintre ei nu avea pisici. Deşi cercetarea a fost făcută pe un eşantion mic şi fără statistici, medicul spaniol şi-a propus să dezvolte acest studiu imediat ce situaţia se va îmbunătăţi, pentru a avea un număr mai larg de interviuri.

Reţine totuşi că, dacă ai fost testat pozitiv cu boala COVID-19 şi animalul tău de companie se comportă ciudat, este important să iei legătura cu un medic veterinar căruia să-i explici situaţia.

@shutterstock