Cum a ajuns Elton John să aibă o familie, deşi nu şi-a dorit copii. O vizită la orfelinat i-a schimbat viaţa

1 elton john jpg jpeg

Când legenda muzicii pop-rock, în vârstă de 73 de ani, a fost întrebat dacă şi-a imaginat vreodată că o să aibă copii, răspunsul lui a fost unul simplu: “în niciun milion de ani”.

“Eram mult prea egoist. Nu îmi doream ca un copil să-mi stea în cale, însă atunci când întâlneşti o persoană ca David, atitudinea mea s-a schimbat. Chiar şi aşa, asta nu s-ar fi întâmplat dacă noi nu am fi mers împreună în Ucraina, la un orfelinat”, povesteşte cântăreţul într-un interviu acordat celor de la BBC. 

În 2009, Elton John a vizitat un orfelinat în oraşul Makeyevka, Ucraina, unde trăiesc copii care suferă de HIV / SIDA. Acolo l-a văzut pe Lyova, în vârstă de 14 luni. De altfel, artistul a înfiinţat Fundaţia Elton John, o organizaţie non-profit, în anul 1992 (SUA) şi în 1993 (UK) cu scopul de a ajuta la prevenirea HIV, oferind programe de educaţie, servicii de îngrijire directă şi asistenţă pentru persoanele diagnosticate cu HIV. 

“Am mers, iar acest băieţel, pe numele lui Lev, a stat la mine în braţe aproape o oră şi jumătate şi am aflat că avea şi un frăţior, Artemis. La sfârşitul vizitei, am susţinut o conferinţă de presă, iar una dintre întrebări a fost: <<Pari să fii foarte ataşat de acest copil, iar el de tine, aşadar te-ai gândit vreodată să adopţi copii?>>. După câteva clipe de ezitare, am răspuns: <<Ştii ceva? Băiatul este un puşti minunat şi mi-ar plăcea să-l adopt>>”, îşi aduce aminte cântăreţul. 

În următoarele secunde, ştirea a apărut pe primele pagini din presă. 

Totuşi, adopţia s-a dovedit a fi imposibilă. Adopţia copiilor de către persoane de acelaşi sex nu este permisă în Ucraina. Nici faptul că Elton John este un artist foarte cunoscut în lume nu a schimbat situaţia.

“Am crezut cândva că voi muri pe scenă, dar nu vreau asta. Îmi doresc să fiu alături de copiii mei”

Până la urmă, povestea are un final pozitiv. Cuplul a reuşit să-i scoată pe cei doi frăţiori de la orfelinat şi să-i dea în grija bunicii deoarece părinţii micuţilor erau la închisoare. Artistul i-a vizitat inclusiv anul trecut şi se bucură că cei doi băieţi sunt fericiţi. 

“Atunci când am reuşit să-i scoatem din orfelinat, David m-a întrebat ce anume îmi doresc de la aceşti copii. I-am răspuns: <<Ştii ce? Eu întotdeauna nu mi-am dorit copii, însă cred că Dumnezeu a vrut de fapt să-mi transmită un mesaj, şi anume acela că este un nonsens să nu-mi doresc copii>>. Băieţelul (n.r. Lev) mi-a oferit atât de multă bucurie în doar o singură oră şi jumătate de stat împreună, aşa că mi-am spus <<Eu pot să fiu tată! Ce mi-ar plăcea să fiu tată!>>”, a povestit artistul. 

Cuplul are doi băieţi 

Pentru Elton John, a fost cea mai bună decizie pe care a luat-o. 

Atunci Elton şi David au decis că vor să aibă copii. Astfel, pe 25 decembrie 2010, s-a născut fiul lor Zachary Jackson Levon, printr-o mamă surogat, iar pe 10 ianuarie 2013, s-a născut cel de-al doilea copil, Elijah Joseph Daniel Furnish-John.

Mariajul lui Elton John cu David Furnish

Elton John şi regizorul canadian David Furnish au început să se întâlnească în urmă cu 27 de ani, în 1993. În mai 2005, Elton l-a cerut în căsătorie în timpul unei cine, într-una dintre casele lor din oraşul Old Windsor (UK). 

Perechea a încheiat un parteneriat civil în decembrie 2005, apoi după legalizarea căsătoriei gay din 2014, cuplul s-a căsătorit oficial. Ceremonia a avut loc la cea de-a 21-a aniversare a lor, în data de 21 decembrie 2014. 

Elton John nu şi-a dorit ca băieţii să-şi cunoască bunica

Artistul a spus că mama sa, înainte de decesul ei din 2017, nu i-a întâlnit niciodată pe Zachary şi pe Elijah. 

„Nu i-a plăcut niciodată de David. Nu i-a plăcut niciodată de nimeni. Nu a cerut niciodată să-şi vadă nepoţii. Mă bucur că băieţii nu au întâlnit-o pentru că i-ar fi criticat, aşa cum m-a criticat pe mine”, a recunoscut acesta într-un interviu. 

Elton a continuat să spună că el şi mama lui s-au împăcat înainte de moartea ei, deşi nimic nu s-a schimbat semnificativ în relaţia lor.

“Singurul lucru care s-a schimbat a fost că nu mi-am pierdut cumpătul. Ştiam ce urma şi am lăsat-o să continue. Şi tocmai ce i-am spus: <<Te iubesc, mamă>>, iar ea a continuat: <<Şi eu te iubesc. Te iubesc, deşi nu îmi place de tine>>”, şi-a amintit artistul. 

FOTO Facebook