Cum porneşti o afacere cu bani puţini? 3 domenii care îţi pot aduce succesul

1 shutterstock 1742143097 jpg jpeg

Te-ai întrebat vreodată cum să iniţiezi o afacere, dar mai ales ce poţi face cu un capital mic? Lista următoare te-ar putea ajuta în acest sens.

În perioada pandemiei, probabil că ai avut mai mult timp la dispoziţie să te gândeşti la planurile de viitor. Chiar dacă viitorul este unul imprevizibil, asta nu înseamnă că îţi vei lăsa deoparte visul de a deveni antreprenor. Dacă nu ai nicio idee despre ce îţi place să faci şi totuşi vrei să începi cu un capital mic spre deloc, ai câteva variante la îndemână. Toate cele de mai jos sunt modele de afaceri bazate pe servicii. 

Dacă ai o idee despre cum să-ţi transformi pasiunea într-o afacere, dar ai o sumă de bani limitată în cont, gândeşte-te la următoarele întrebări, potrivit Entrepreneur.com:

1. Este o afacere bazată pe servicii?

2. Are această afacere o cheltuială redusă? 

3. Sunt mulţi oameni care au nevoie de serviciul meu?

4. Sunt acceptabile marjele de profit?

5. Îmi oferă această întreprindere o abilitate care să mă avantajeze pe termen lung ca antreprenor?

Dacă ai răspuns afirmativ la întrebări, eşti pe drumul cel bun.

Afaceri în impozitare şi contabilitate 

Nu doar că vei avea cheltuieli generale reduse, dar afacerea vine la pachet şi cu marje de profit mai mari decât media şi o bază masivă de clienţi. De altfel, vei avea nevoie de instruire înainte de a te apuca de asta. 

Servicii de web design, grafic design şi/sau Search Engine Optimization 

Sunt alte tipuri de afaceri care au o bază mare de clienţi şi marje de profit bune. Vei avea nevoie de o formare, însă poţi găsi tutoriale inclusiv pe Youtube. 

Social media 

Este una dintre cele mai căutate idei de afaceri. Companiile, în general, şi-au dat seama că au nevoie de conturi de calitate pe reţelele de socializare. Poţi învăţa să creezi conţinut bun, să dezvolţi site-uri şi să creşti traficul. Începe, iniţial, cu ce presupune o platformă socială în teorie şi află despre ce este vorba, apoi vei avea ocazia să devii specialist în social media şi să-ţi măreşti baza de clienţi. 

FOTO Shutterstock.com