Cum recunoşti un Don Juan. Semne care îţi arată că te vrea doar pentru o relaţie sexuală

2 shutterstock 1461891509 jpg jpeg

Personaj fictiv cunoscut în toată lumea, Don Juan este seducătorul universal şi personajul principal al unor opere, piese de teatru şi poeme. În spatele acestui personaj se ascunde un comportament sexual compulsiv numit hipersexualitate.

Potrivit psihologul Laura-Maria Cojocaru, hipersexualitatea este o constrângere copleşitoare de a face sex sau de a te bucura de erotism, o senzaţie de poftă pentru corp. “Pentru a o exprima în termeni simpli, gândiţi-vă că aţi fi în mijlocul unui deşert şi nu aveţi de unde să faceţi rost de apă. Veţi începe să vă deshidrataţi odată cu trecerea timpului. După câteva ore, veţi simţi că aţi face absolut orice pentru a bea puţină apă. În acelaşi context, o persoană care este diagnosticată cu hipersexualitate face orice pentru o partidă de sex, adică tânjeşte după sex.

Persoana respectivă depăşeşte orice limite pentru sex şi plăcerea sexuală. Ce declanşează hipersexualitatea? Pentru a răspunde la această întrebare, e bine să înţelegem încă un termen numit tulburare bipolară. Ambele condiţii sunt mari şi complexe. Tulburarea bipolară este o tulburare serioasă de personalitate, la fel ca orice alte afecţiuni medicale. În tulburarea bipolară, un pacient experimentează maxime majore şi minime majore. La fel ca medicamentele care te fac să te simţi „mai bine, mai relaxat”, pacienţii bipolari experimentează „maxime” şi „minime” majore în viaţa lor de zi cu zi”, explică psihologul Laura Maria Cojocaru, preşedinte şi fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI).

Ce este complexul Don Juan?  

Complexul Don Juan, cunoscut şi sub numele de „Don Juanism“, este o tulburare care se referă la dorinţa unui bărbat de a căuta permanent noi parteneri sexuali. Un bărbat activ sexual care se gândeşte în mod constant la modalităţi de a fi intim cu femeile, cu singurul scop de a avea contact fizic sexual şi de a se angaja într-o relaţie „fără angajamente şi responsabilităţi”, prezintă ceea ce specialiştii numesc „complexul Don Juan“. Poate fi considerat în mod corespunzător ca o dependenţă sexuală. Dar acesta ar fi un termen general care include şi femeile cu aceeaşi afecţiune.

“Don Juanismul nu este o tulburare genetică sau o caracteristică moştenită de la părinţi. Mai degrabă acest lucru se dezvoltă cu timpul. De exemplu, poate începe să se manifeste în momentul în care cineva se simte bine cu partenerul sexual, dar îşi dă seama că vrea ceva mai mult şi diferit. Această afecţiune este potenţial dăunătoare pentru un bărbat. Motivul este că, dacă cineva suferă de complexul Don Juan, tânjeşte în permanenţă după sex şi caută noi partenere cu care să facă sex. Având în vedere faptul că bărbatul poate trece peste orice limite pentru a face sex, este obligat să facă alegeri care pot avea efecte catastrofale în viaţa sa. Suferind de complexul Don Juan, el caută şi găseşte întotdeauna o altă parteneră pentru noi experienţe sexuale şi distruge orice şansă de a avea o relaţie decentă, stabilă, bazată pe iubire, cu orice femeie. Don Juanismul arată, de asemenea, un semn de instabilitate. Aceasta înseamnă că un bărbat care posedă astfel de caracteristici nu va putea aprecia o relaţie angajată şi monogamă cu o femeie. În cazul său, dorinţa sexuală depăşeşte posibilitatea intimităţii şi a iubirii”, declară psihologul Laura Maria Cojocaru.

Semne după care recunoşti un Don Juan

 • Nu a avut niciodată relaţii lungi şi serioase;
 • Nu se poate abţine să se tot uită în stânga şi în dreapta,  transmiţănd dorinţă şi provocare femeilor din jur;
 • Are carismă - ştie exact ce vrei să facă sau să-ţi spună pentru a te cuceri;
 • Evită discuţiile despre relaţie;
 • Este greu de găsit, el este de obicei cel care te sună atunci când vrea el să vă vedeţi;
 • Are multe „amice” în agenda telefonică şi/sau pe reţele sociale, cu care vorbeşte destul de ”drăgăstos”
 • Grăbeşte lucrurile - un Don Juan iubeşte provocarea, dar nu are nici un fel de scrupule să te preseze subtil să i te oferi dacă nu ajungi în patul său o vreme mai lungă, deoarece acesta este de fapt scopul lui;
 • Nu este cu adevărat interesat de tine - preferă conversaţiile de suprafaţă, amuzante sau legate de subiecte generale, nu este interesat de ideile, emoţiile, nevoile şi visurile tale. Deşi pare că te ascultă foarte atent, este cu mintea într-un cu totul alt loc şi doar te aprobă drăguţ.
 • Prietenii săi (dacă apuci să-i cunoşti) nu te văd ca pe o posibilă nouă membră în grup - te tratează ca pe „fata cea nouă”, deoarece se aşteaptă să nu te vadă de prea multe ori cu el.

FOTO ShutterstockRecente

7 indicii ca partenerul este nesigur pe tine Sursa foto shutterstock 1926380891 jpg
seducție foto  Shutterstock jpg
cuplu shutterstock 764346061 jpg
Pauza erotica Sursa foto shutterstock 2191768607 jpg
Inghetata preferata iti prezice compabilitatea in cuplu Sursa foto shutterstock 644431765 jpg
Fexting Ce este si cum afecteaza relatiile Sursa foto shutterstock 1241420521 jpg
divort jpg
prima intalnire, falsitate jpg
lipsa atractiei sexuale jpg
bărbat și femeie foto  Shutterstock jpg
fructe foto  Shutterstock jpg
casatorie jpg
Cearta in cuplu Sursa foto shutterstock 1916667158 jpg
discuții în cuplu foto  Shutterstock jpg
cuplu fericit jpg
Ginesexualitate jpeg
divort jpg
sex la birou foto  Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi Sursa foto Pixabay jpg