Cum să reacţionezi când cineva flirtează cu partenerul tău. Sfaturi inteligente pentru când vezi roşu în faţa ochilor

2 femeie geloasa jpg jpeg

Ce poate fi mai frumos decât să îţi întâlneşti jumătatea la care ai tot visat, să te îndrăgosteşti şi să rămâneţi împreună până la adânci bătrâneţi? Poate între voi a fost dragoste la prima vedere. Dar ce te faci când altcineva are aceeaşi atracţie pentru partenerul tău şi începe să flirteze cu el, chiar sub ochii tăi?

Dacă oamenii nu ar fi fost fiinţe provocate sexual, rasa umană ar fi dispărut. Persoanele mature ştiu să îşi controleze sexualitatea şi să fie fidele în relaţiile amoroase, dar antropologii şi psihologii nu sunt siguri că oamenii au fost întotdeauna monogami. Studiile indică faptul că strămoşii noştri au practicat poligamia în vremurile apuse. Totuşi, experţii observă că gravităm către o relaţie exclusivă între doi parteneri. Îţi aminteşti când toată lumea din liceu îşi perfecţiona abilităţile de flirt? Potrivit studiilor privind relaţiile umane, flirtul este conectat la creierul nostu. Doar pentru că o persoană se află într-o relaţie, nu îl împiedică pe celălalt să flirteze cu partenerul tău. Este de fapt un fapt al vieţii! Deşi poate fi inevitabil, modul în care te descurci atunci când se întâmplă acest lucru este cheia. Dacă flirtul se lungeşte şi partenerul tău intră în joc, atunci relaţia voastră poate avea probleme.

Cum să reacţionezi în astfel de momente

Unora nu le pasă să flirteze cu oameni care sunt deja într-o relaţie. Cum poţi face faţă acestei neplăceri fără să arăţi ca un monstru cu ochi roşii? Iată câteva modalităţi utile de a reacţiona atunci când cineva flirtează cu partenerul tău.

Evaluează situaţia

Dacă te afli la o plimbare în oraş şi observi că cineva flirtează cu partenerul tău, încearcă să îţi păstrezi calmul şi să evaluezi ceea ce se întâmplă. Era un străin cel care se uita la partenerul tău? Pe un ring de dans sau într-un restaurant, poate fi imposibil să ştim dacă oamenii formează un cuplu. Dacă este cineva pe care nu îl cunoşti, probabil poţi ignora acest zâmbet simplu. Atâta timp când partenerul tău nu îi urmează jocul, nu ai de ce să îţi faci griji.  Dacă te face să te simţi mai bine, stai aproape de partenerul tău, ţine-l de mână şi zâmbeşte-i. Apoi oferă-i un zâmbet rapid şi politicos persoanei care cochetează cu partenerul tău. Majoritatea persoanelor se vor retrage şi vor flirta cu altcineva.

Cum reacţionează partenerul tău?

Urmăreşte reacţia partenerului tău. Dacă te afli într-o relaţie bazată pe iubire şi pe fidelitate, poţi ignora acest flirt. Dacă „intrusul‟ se apropie şi încearcă să comunice cu partenerul tău, ai încredere în persoana iubită! Dacă te iubeşte, nu va răspunde provocărilor.

Când persoana flirtează în continuare

Ce faci dacă persoana în cauză devine şi mai lipicioasă şi te face să te simţi inconfortabil? Acestea sunt cazurile în care este timpul să intervi ca să opreşti situaţia. Poţi să intri în joc fără să ridici vocea şi să îţi rişti demnitatea. Mergi la partenerul tău, îmbrăţişează-l şi oferă-i persoanei care flirtează cu el un zâmbet hotărât. Rămâi lângă partenerul tău până când persoana cealaltă a plecat.

Gestionează conversaţia

Te-ai săturat să te afli în cadrul aceluiaşi grup, iar aceeaşi persoană să înceapă să cocheteze cu partenerul tău? După ce ai încercat totul ca să îi arăţi că avansurile sale nu sunt binevenite, iar acest mesaj nu a ajuns ea, este momentul să încerci să porţi o conversaţie cu persoana în cauză. Unii oameni au în sânge să flirteze şi nici nu îşi dau seama de ceea ce fac. În schimb, pentru cei care au intenţii clare trebuie să le transmiţi un mesaj clar. Modul în care vei gestiona conversaţia este crucial. Alege-ţi cuvintele cu înţelepciune şi cu calm. Nu este o idee bună să discutaţi în faţa oamenilor. Fii fermă, politicoasă, dar directă cu privire la modul în care te simţi în legătură cu situaţia.

Flirtul este o parte naturală a atracţiei umane. Deşi majoritatea flirturilor pot fi inofensive, se poate ajunge până în momentul în care trebuie să discutaţi serios despre acest lucru, atât cu persoana care se dă la partenerul tău, cât şi cu jumătatea ea. Fă acest lucru, păstrându-ţi demnitatea şi respectul partenerului pe care îl iubeşti.

Sursă foto: Shutterstock