Cum te poate ajuta virusul COVID-19 să îţi întâlneşti marea dragoste

1 covid jpg jpeg

Pandemia ne-a schimbat viaţa. Perioada de izolare este un moment greu, mai ales dacă eşti o fire sociabilă şi îţi place să fii în preajma oamenilor. Sentimentul de singurătate este real şi profund. Să te întâlneşti cu prietenii în aer liber este mai greu în lunile de iarnă, aşa că majoritatea întâlnirilor se desfăşoară acum prin intermediul unei platforme video şi nu faţă în faţă.

Dacă eşti printre persoanele care sunt singure în această perioadă şi consideri că există obstacole la fiecare pas să îţi întâlneşti jumătatea, specialiştii spun că, de fapt, acum sunt mari şanse să îţi găseşti dragostea! Acest dezastru mondial ar putea fi un moment minunat să descoperi drumul spre o nouă relaţie.

Catastrofele şi vremurile incerte cresc nevoia de afecţiune

Crezi sau nu, dezastrele aduc multe beneficii atunci când îţi doreşti să îţi întâlneşti marea dragoste. Există multe alte momente grele din istoria omenirii care au fost studiate pentru a vedea ce impact au avut asupra societăţii. Catastrofele şi vremurile grele, precum pandemia de COVID-19, cresc dorinţa de a avea pe cineva drag aproape, care îţi poate oferi dragoste, spriijin şi încredere: „Într-o situaţie în care viaţa ne este pusă în pericol, oamenii sunt motivaţi să îşi reevalueze viaţa, obiectivele, viitorul şi priorităţile”, a spus medicul Catherine Cohan, de la Universitatea Penn State.

Ce influenţă are virusul asupra căsătoriei

După şocul iniţial al atentatului asupra Turnurilor Gemene, care au căzut în New York pe 11 septembrie 2001, s-a înregistrat o creştere remarcabilă a nunţilor. Tragedia i-a determinat pe oameni să prioritizeze ceea ce contează cu adevărat în vieţile lor.

Şi în această situaţie în care ne aflăm, virusul COVID-19 ar putea încuraja oamenii să îşi caute o nouă relaţie sau chiar să se căsătorească mai repede decât şi-au planificat iniţial. Helen Fisher (doctor antropolog, biolog) a studiat mai multe cupluri timp de 40 de ani şi spune că virusul ar putea fi privit şi ca un „cadou”. Ea spune că oamenii au început să îşi dorească tot mai mult să aibă relaţii serioase în perioada de pandemie. Multe persoane singure adoptă acum o abordare mai tradiţională a întâlnirilor: oamenii îşi petrec timpul purtând conversaţii reale şi preferă să se cunoască mai încet, într-o manieră în care să reuşească cu adevărat să îşi găsească un partener compatibil.

Secretul să îţi întâlneşti marea dragoste în pandemie

Specialiştii spun că, acum, cel mai bun mod de a-ţi găsi jumătatea este prin intermediul reţelelor de specialitate. Nu te uita doar la fotografii! Importantă este şi informaţia pe care o găseşti acolo. Ţine cont de personalitatea şi de sistemul de valori, de maniera în care redactează informaţiile de pe profil şi ce conţin acestea. Nu te rezuma doar la aspectul fizic, ci dă-ţi timp să cunoşti persoana în cauză.

Sursă foto: ShutterstockRecente

Cum iti influenteaza ovulatia libidoul Sursa imagine shutterstock 2256590623 jpg
infidelitate jpg
De la ce varsta incepe sa sune ceasul biologic al barbatilor Sursa foto shutterstock 1290589387 jpg
4 semne ca partenerul nu te va insela niciodata Sursa foto shutterstock 795913363 jpg
potență jpg
Valentine’s Day jpg
dragostea dureaza shutterstock 76847938 jpg
Cuplu jpg
Diferentele dintre relatia de cuplu cu un sociopat si o iubire reala Sursa foto shutterstock 1930345940 jpg
Cerere in casatorie jpg
Comportamente aparent neatractive, atragatoare pentru femei Sursa foto shutterstock 360382934 jpg
cuplul de îndrăgostiți sursa  shutterstock 1550852267 jpg
Valentine’s Day jpg
cummentiivieflacarapasiuniiintr orelatiedeanibuni jpg
Probleme sexuale jpg
bărbat și femeie sursa  hutterstock 139884175 jpg
jonathan borba aC5 EFhq7Fs unsplash jpg
bărbat și femeie, pasiune sursa  GettyImages 165567824 jpg
Cearta jpg
Top 10 profesii care te predispun la divort A ta e pe lista Sursa imagine shutterstock 2148892487 jpg