De câte ori ne îndrăgostim în viaţă şi ce semnifică fiecare mare iubire de-a noastră

1 love jpg jpeg

De multe ori ni se spune că suntem norocoşi dacă ne găsim jumătatea la orice vârstă am avea atunci. Însă există o teorie care susţine faptul că ne îndrăgostim de două ori până să întâlnim acea persoană cu care să ne petrecem tot restul vieţii.

Dragostea poate fi pasională, dureroasă, memorabilă. Dacă ne întreabă cineva cum ne-am îndrăgostit, e posibil să nu ştim să răspundem exact, pentru că iubirea ne ia prin surprindere de cele mai multe ori. Totuşi putem întotdeauna să spunem de câte ori ni s-a întâmplat în viaţă să iubim cu ardoare, pentru că nu putem uita niciodată marile noastre iubiri. Acele trei mari iubiri pe care le avem într-o viaţă de om, conform statisticilor şi teoriei emise de Kate Rose.

Scriitoarea Kate Rose a făcut cunoscut un concept interesant într-un articol publicat în 2016, în Elephant Journal, conform căruia ne îndrăgostim doar de trei ori în viaţă. Asta nu înseamnă că doar atâtea relaţii amoroase avem, nu. Autoarea cărţii You Only Fall in Love Three Times: The Secret Search For Our Twin Flame, e de părere că fiecare iubire a noastră vine să ne înveţe câte o lecţie preţioasă şi doar aceste trei mari îndrăgostiri ne conturează personalitatea. Care sunt acelea?

Prima iubire: pare potrivită, dar, cel mai adesea, nu e

Prima dată când ne pică cineva cu tronc este, de cele mai multe ori, în timpul liceului sau în facultate. Atunci are loc marea noastră dezvoltare, conturarea adultului care devenim. Şi tot atunci facem mici pasiuni pentru diverse persoane de lângă noi. Când avem iubit sau iubită la acea vârstă, totul ni se pare posibil, avem impresia că vom rămâne împreună pe viaţă, însă foarte rar se întâmplă asta. Cu toate că am trăit o primă iubire intensă şi pasională, despărţirea poate veni rapid, pe nesimţite.

“Nimeni nu uită prima mare iubire, însă trebuie ţinut cont de faptul că despărţirea a venit cu un motiv şi că, în cazul împăcării, acel motiv va apărea din nou”, spune dr. Brian Jory, autor al cărţii Cupid on Trial.

Această primă iubire te face să te întrebi – iubesc cu adevărat sau e doar o simplă îndrăgostire? Conform celor spuse de Kate, este dragoste adevărată, dar venită într-un moment în care părerile celor din jur contează mai mult decât ce simţim noi.

A doua iubire – cea mai dificilă

Este cea care doare cel mai mult şi durează mult până ajungem să trecem peste ea, să ne vindecăm de rănile provocate de ea. Lecţia care trebuie învăţată atunci e legată de ceea ce vrem de la viaţă şi de la cel de lângă noi. E posibil ca şi a doua oară să ne îndrăgostim de cineva care respectă acelaşi tipar din tinereţe şi ne serveşte aceleaşi minciuni, ne provoacă aceeaşi durere şi ne manipulează în acelaşi fel. Este acea relaţie care ne dorim extrem de mult să funcţioneze, dar e posibil să nu se întâmple asta.

A treia iubire e pe viaţă

De data asta, nici măcar nu ne doream nespus să mai găsim pe cineva cu care să ne petrecem restul vieţii împreună. Această iubire ne ia adesea prin surprindere, n-o căutam şi poate nici măcar nu mai speram la ea. Este mult mai liniştită ca cele de dinainte, nu se mai simte ca acea furtună din studenţie, când totul părea atât de categoric şi de intens. Această iubire are menirea să-ţi dărâme toate acele ziduri pe care le-ai construit de-o viaţă în jurul tău tocmai pentru a nu mai risca să fii rănit de partenerul tău.

Această idilă are cele mai multe şanse să reziste în timp, e cea care ne arată de ce n-au rezistat celelalte două mari iubiri din viaţa noastră şi cea care ne doveşte că a meritat să nu renunţăm la iubire, pentru simplul motiv că nu se ştie niciodată când te poţi îndrăgosti.

Foto ShutterstockRecente

Cum iti influenteaza ovulatia libidoul Sursa imagine shutterstock 2256590623 jpg
infidelitate jpg
De la ce varsta incepe sa sune ceasul biologic al barbatilor Sursa foto shutterstock 1290589387 jpg
4 semne ca partenerul nu te va insela niciodata Sursa foto shutterstock 795913363 jpg
potență jpg
Valentine’s Day jpg
dragostea dureaza shutterstock 76847938 jpg
Cuplu jpg
Diferentele dintre relatia de cuplu cu un sociopat si o iubire reala Sursa foto shutterstock 1930345940 jpg
Cerere in casatorie jpg
Comportamente aparent neatractive, atragatoare pentru femei Sursa foto shutterstock 360382934 jpg
cuplul de îndrăgostiți sursa  shutterstock 1550852267 jpg
Valentine’s Day jpg
cummentiivieflacarapasiuniiintr orelatiedeanibuni jpg
Probleme sexuale jpg
bărbat și femeie sursa  hutterstock 139884175 jpg
jonathan borba aC5 EFhq7Fs unsplash jpg
bărbat și femeie, pasiune sursa  GettyImages 165567824 jpg
Cearta jpg
Top 10 profesii care te predispun la divort A ta e pe lista Sursa imagine shutterstock 2148892487 jpg