De ce minţim la prima întâlnire? Temerile care se ascund în spatele minciunilor

2 shutterstock 223842769 jpg jpeg

Mulţi sunt tentaţi să mintă la primele întâlniri şi să-şi creeze o imagine mult mai bună decât cea pe care o au în realitate. Care sunt aspectele pe care preferă să le ascundă şi care este motivul ascuns care stă la baza tuturor minciunilor spuse de cei care vânează un viitor partener de cuplu?

Când vine vorba despre întâlniri şi despre a construi o relaţie de dragoste, onestitatea şi comunicarea sunt esenţiale. De aceea, este surprinzător să aflăm de la cercetători că foarte mulţi îşi presară primele întâlniri cu... minciunele. Din păcate, oricât de inofensive ar părea, acestea nu vor duce nicăieri pe termen lung. De fapt, minciunile de la prima întâlnire este posibil să nu o aducă pe a doua. Având în vedere acestea, cel mai bine este să fii întotdeauna sincer când vorbeşti despre tine, iar dacă acest lucru nu este suficient pentru a convinge înseamnă că persoanele care te resping nu erau potrivite pentru tine.

Ce se ascunde de fapt în spatele minciunilor

Unele cercetări arată că aproximativ 43% dintre oameni mint la prima întâlnire şi cel mai frecvent mint despre aceleaşi lucruri pe care le găseşti în profilul lor de întâlniri, ca înălţimea, în general tot ceea ce ţine de aspectul exterior. Unii mint despre subiecte mai importante, cum ar fi istoricul relaţiilor lor. Nu sunt sinceri când vorbesc despre cât timp au fost singuri sau ce caută de fapt pentru o viitoare relaţie sau la un potenţial partener.

Totuşi, de ce sunt tentaţi să ascundă lucruri despre ei? Se pare că, de fapt, doresc să nu dezamăgească persoana din faţa lor. Unii mint pentru că nu cred că minciuna contează cu adevărat, mai ales dacă se întâlnesc doar întâmplător cu cineva. Există şi persoane care pur şi simplu îşi doresc ca anumite lucruri să fie adevărate.

Motivele pentru care o primă întâlnire nu mearge bine

Pentru persoanele singure, aflate în căutarea unui suflet pereche, nu există nimic mai rău decât o primă întâlnire ratată. Ceea ce defineşte o întâlnire nereuşită este lipsa chimiei, mâncarea proastă, tăcerile incomode, lucrurile ciudate pe care le face celălalt şi care te deranjează pe tine.

Potrivit unui studiu realizat de aplicaţia de întâlniri eHarmony, când oamenii ajung la o primă întâlnire, emoţiile lor creează o anticipare şi s aşteaptă ca lucrurile să meargă într-un anumit fel. Chiar dacă au mai trecut prin asta de multe ori înainte, nu reuşesc să nu ridice ştacheta foarte mult şi să dorescă mult din partea celuilalt.

Cele mai mari temeri la prima întâlnire

Cei care merg la o primă întâlnire mint şi din cauza principalelor temeri pe care le au şi care sunt legate de conversaţie, atracţie şi încredere. Cele două din urmă sunt suficient de uşor de determinat în primele câteva minute ale unei întâlniri. Conversaţia este partea cea mai grea. De fapt, o conversaţie lipsită de inters din partea amândurora poate arunca în aer o întâlnire normală, amuzantă.

În privinţa subiectelor care fac ca o întâlnire să fie nereuşită, cele mai multe persoane convin că în top se află discuţia despre un fost partener. Oricum ai vorbi despre trecut, conversaţia care se învârte în jurul acestuia ucide entuziasmul şi dorinţa de a cunoaşte pe celălalt. Mai mult, dezvăluie prea multe traume din trecut într-un timp prea scurt. Pe de altă parte, menţinerea unei discuţii superficiale sau neutre poate duce la nereuşita întâlnirii, deci e recomandat să te deschizi puţin.

Minciunile de pe site-urile de întâlniri

O aplicaţie de întâlniri şi-a chestionat utilizatorii şi a constatat că 38% dintre bărbaţi şi 24% dintre femei au raportat că sunt minţiţi şi că au de-a face cu oameni care sunt complet diferiţi în mediul online decât în realitate. Cele mai multe minciuni sunt legate de datele personale, vârstă, înălţime şi sunt spuse în speranţa că mai mulţi oameni vor fi interesaţi.

Bărbaţii sunt mai predispuşi să mintă despre înălţimea lor, iar femeile mint prin omisiune mai des cu privire la locul de muncă, dar acestea sunt lucrurile care nu vor conta la fel de mult dacă în realitate există chimie între cei doi. În general, majoritatea celor singuri sunt de acord că un pic de neadevăr nu schimbă radical cursul unei relaţii.

FOTO: Shutterstock