Din 2023, un vaccin unic anual împotriva COVID-19 şi gripei! Va face faţă viitoarelor mutaţii?

1 laboratory g6206e9e3a 1280 jpg jpeg

Un nou vaccin de rapel combinat contra COVID-19, gripei şi virusului respirator sinciţial este posibil să fie lansat din toamna anului viitor, după cum a declarat recent firma farmaceutică americană Moderna.

Moderna îşi propune să lanseze un vaccin care să prevină formele grave de COVID-19, gripă, dar şi pentru a combate virusul respirator sinciţial care provoacă răceala, dar poate fi mai grav pentru sugari şi persoanele în vârstă. Se preconizează că va fi disponibil de la sfârşitul anului 2023 şi că va fi o soluţie mai bună pentru a-i încuraja pe oameni să facă o injecţie unică, anuală contra tuturor acestor ameninţări.

„Cel mai bun scenariu va fi toamna anului 2023‟, a declarat directorul executiv al Moderna, Stephane Bancel, la o masă rotundă virtuală a Forumului Economic Mondial. „Nu cred că se va întâmpla în fiecare ţară, dar credem că este posibil să se întâmple în unele ţări anul viitor. Scopul nostru este să putem avea un singur rapel anual în special pentru cei care nu doresc să primească două sau trei injecţii anual, ci o singură doză‟, a adăugat Stephane Bancel.

Vaccinul este în faza de testare

Directorul executiv al Moderna a declarat că vaccinul se află în faza a III-a de testare în care se studiază eficienţa contra virusului respirator sinciţial, etapa finală a testării umane.

În privinţa eficienţei împotriva gripei, vaccinul va intra în a III-a etapă de testare începând din doilea trimestru al acestui an. Vaccinul împotriva gripei de la Moderna vizează patru tulpini majore şi se bazează pe aceeaşi metodă ARNm folosită pentru vaccinurile sale împotriva COVID-19. Tehnologia provoacă un răspuns imun prin furnizarea de molecule genetice care conţin codul pentru părţi-cheie ale unui agent patogen în celulele umane. În timp ce vaccinul Moderna contra COVID-19 se baza pe tulpina originală a virusului, se lucrează la finalizarea unui test specific pentru tulpina Omicron.

Citeşte şi:

De ce unele vaccinuri sunt eficiente toată viaţa, iar vaccinurile anti-COVID-19 nu sunt?

„Pot să mă vaccinez de COVID-19 dacă am răcit?‟ Care este răspunsul medicilor pentru această întrebare

Se fac cercetări în vederea conceperii unui vaccin eficient contra tuturor mutaţiilor

Pe lângă obţinerea unui vaccin specific pentru tulpina Omicron care devine rapid tulpina dominantă la nivel mondial, laboratoarele urmăresc să creeze un vaccin eficient împotriva tuturor mutaţiilor actuale şi viitoare ale COVID-19. Richard Hatchett, directorul executiv al Coaliţiei pentru Inovaţii în Pregătirea Epidemică (finanţează cercetarea şi dezvoltarea vaccinurilor) a declarat recent: „Nu vrem să fim într-o poziţie în care trebuie să vaccinăm pe toată lumea din lume la fiecare trei sau şase luni‟.



Recente

7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii  Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie  jpg
bărbat în boxeri  foto   Shutterstock jpg
Singur de Sarbatori  Aaa atragi dragostea  Sursa foto shutterstock 157161779 jpg
relatie jpg
test, relatie, cuplu jpg
shutterstock 2014844981 jpg