Familia Gucci, o poveste de succes în spatele căreia au stat abuzuri sexuale, adulter şi evaziuni fiscale

7 shutterstock 761938339 jpg jpeg

Încă din anul 1921, brandul Gucci a devenit sinonim cu succesul, cu o reinvenţie a modei. Familia care a creat celebra marcă are un trecut mult mai complicat, ceea ce se traduce prin evaziune fiscală, dispute între membrii familiei, asasinări şi abuzuri sexuale. Mai mult decât atât, s-a dorit cu orice preţ muşamalizarea lor pentru a evita un scandal ce i-ar fi costat reputaţia şi o grămadă de bani.

Alexandra Zarini, nepoata lui Aldo Gucci (fiul cel mare al lui Guccio Gucci), în vârstă de 35 de ani, a intentat un proces la Curtea Superioară din Los Angeles. Femeia a descris anii în care a fost abuzată sexual de fostul ei tată vitreg, Joseph Ruffalo, cu complicitatea şi muşamalizarea situaţiei din partea mamei, Patricia Gucci, şi a bunicii, Bruna Palombo.

Conform plângerii, Joseph Ruffalo, un manager din industria muzicii, a început să o abuzeze sexual pe Alexandra pe vremea când ea avea şase ani şi a continuat până când femeia a împlinit vârsta de 22 de ani. Patricia Gucci şi Bruna Palombo au ştiut de abuzuri de ani de zile. Mai mult decât atât, mama a permis să fie înregistrată video, în timp ce fata era goală în baie, dar şi să o bată în mod repetat. Atât mama, cât şi bunica Alexandrei au ameninţat-o pentru a nu spune nimic din ceea ce i se întâmplă. Pe măsură ce Alexandra creştea, comportamentul deviant al tatălui său vitreg se dezlănţuia mai mult. 

stanga
dreapta
3 alexandra zarini jpg jpeg
4 maurizio gucci jpg jpeg
5 patricia gucci si joseph ruffalo jpg jpeg
6 patricia si aldo gucci jpg jpeg
8 patricia gucci jpg jpeg

Femeia povesteşte cum mama a lovit-o de multe ori şi că, uneori, a încercat inclusiv să o sugrume. Când se întâmpla asta, Ruffalo alegea să-şi „salveze” fiica şi să se folosească de rolul lui de protector pentru a o atinge în zonele intime. Când Alexandra a împlinit 16 ani, bunica ei a întrebat-o dacă tatăl ei vitreg o molestează. Când i-a spus că „Da”, bunica i-a sugerat să păstreze „secretul şi să nu spună nimănui despre abuzuri”. A ales să stea într-un internat, dar la cererea mamei sale, s-a întors în aceeaşi locuinţă cu agresorul ei. Tatăl vitreg o încuraja inclusiv să consume droguri. 

„Îmi pare foarte rău pentru durerea pe care Joseph Ruffalo i-a provocat-o Alexandrei. Ceea ce i-a făcut nu-şi are nicio scuză şi am fost devastată când mi-a dezvăluit totul la cabinetul medicului nostru de familie din Londra, în septembrie 2007. Am intentat imediat procedura de divorţ şi am ales şedinţele de consiliere. Sunt la fel de devastată de acuzaţiile care mi se aduc mie şi mamei mele, care sunt complet false”, a explicat într-un mail Patricia Gucci. 

Mai mult decât atât, acuzatul, Joseph Ruffalo, neagă vehement toate acuzaţiile care i se aduc, pe motiv că nu sunt adevărate. 

Alexandra a mers mai departe cu încă un proces, în ciuda faptului că a trecut mai mult de un deceniu, mai ales că Joseph Ruffalo a ales să devină voluntar la un spital de copii din Los Angeles.

Mama şi bunica Alexandrei 

Compania a fost fondată în anul 1921 de către Guccio Gucci, în Florenţa, Italia. Numele familiei nu a mai fost asociat cu marca Gucci încă din 1993, când Maurizio Gucci (verişorul Patriciei) şi-a vândut acţiunile, acum fiind un alt proprietar. Maurizio a fost asasinat în 1995, la comanda fostei sale soţii. 

În 2016, Patricia Gucci a publicat o autobiografie, unde povesteşte despre viaţa ei şi despre relaţia părinţilor care a început în secret şi a durat 30 de ani. Aldo Gucci, tatăl ei, era deja căsătorit şi avea trei copii când a întâlnit-o pe mama ei, Bruna Palombo, proprietară al unui magazin din Roma. Aşa au început aventura, într-un moment în care adulterul era ilegal în Italia. Cu toate acestea, Patricia a fost un copil dorit de tatăl ei. A primit un loc în consiliul de administraţie al companiei la 19 ani şi a fost numită ambasador itinerant al mărcii. În 1986, în timp ce era implicat într-o dispută de familie, Aldo Gucci a fost condamnat pentru evaziune fiscală în Statele Unite şi a executat un an de închisoare, dar a murit în 1990. Patricia s-a căsătorit, a avut doi copii, a divorţat şi apoi a început o relaţie cu Joseph Ruffalo.

Alexandra, mama la rândul ei 

Patricia, deşi i-a spus fetei sale că va face de ruşine numele familiei şi că oricum nu o va lua nimeni în seamă din cauza consumului de droguri, Alexandra a mărturisit: 

„Nu-mi pasă. Vreau doar să opresc asta. Poate să-mi spună orice vrea. Pur şi simplu, vreau ca aceste abuzuri să nu se mai întâmple şi altora, indiferent că este copilul meu sau al altcuiva. Pot spune clar că îmi amintesc ce s-a întâmplat în patul din dormitor”, a explicat femeia. 

De când a părăsit centrul de reabilitare din Sierra Tucson, SUA, Alexandra Zarini a fost independentă din punct de vedere financiar, în afară de câteva luni în care mama ei a ajutat-o ​​cu bani de chirie. Nu a purtat niciodată haine Gucci şi a primit doar o geantă la vârsta de 17 ani. Deşi nu şi-a terminat studiile universitare, a lucrat într-un birou şi la o galerie de artă. De când a devenit mamă în 2016, soţul ei îşi sprijină familia. Alte venituri se vor îndrepta către propria fundaţie care luptă împotriva abuzurilor sexuale asupra copiilor.

Sursă articol: Nytimes.com / FOTO Shutterstock.com (2017) Thesun.co.uk, Biggerstars.com, Dailymail.co.uk