Femeile Tongqi, fenomenul „ascuns” al Chinei. Constrânse să se mărite cu bărbaţi gay, ele suferă abuzuri grave

1 shutterstock 1123029002 jpg jpeg

Tongqi este un neologism în chineză, un cuvânt apărut să descrie un fenomen care ia amploare în această ţară şi care poate fi tradus ca „soţii de bărbaţi gay”. Specialiştii consideră că este un fenomen ce are nevoie de multă atenţie deoarece femeile Tongqi suferă din multe puncte de vedere, de la abuzuri verbale şi fizice din partea soţilor până la lipsa activităţii sexuale.

Într-o lucrare de specialitate (2020), cercetătorii au analizat tot ceea ce implică acest fenomen. Din cauza restricţiilor şi stigmatizării homosexualităţii în China, au apărut „Tongqi” sau soţiile bărbaţilor gay. Există în jur de 14 milioane de soţii Tongqi a căror nevoie de sprijin este deseori evitată. Soţiile Tongqi rămân o populaţie ascunsă în societatea chineză. 

Femeile chineze care amână mariajul sunt numite femei pe care nimeni nu le doreşte. Din cauza lipsei legilor privind căsătoria între persoane de acelaşi sex şi a presiunii asupra căsătoriei (în general), în China pentru a se continua linia familială, femeile chineze se mărită cu... oricine, fără ca cineva să le ia în considerare dorinţele, fapt care va duce la creşterea comunităţii Tongqi.

Având în vedere populaţia uriaşă din această ţară (1,4 miliarde de locuitori), China găzduieşte cea mai mare populaţie homosexuală din lume. Cu toate acestea, căsătoria între persoane de acelaşi sex nu este recunoscută prin lege în China. Din cauza discriminării, bărbaţii gay sunt o minoritate sexuală, ferită de ochii lumii. În consecinţă, aceştia se căsătoresc pentru a-şi ascunde orientarea sexuală diferită şi pentru a face faţă aşteptărilor părinţilor lor.

Probleme de sănătate sexuală

Aceste femei reprezintă o populaţie cu risc crescut de HIV şi de alte boli cu transmitere sexuală, mai ales că între 40-50% dintre cupluri nu folosesc prezervativ. 

Violenţa partenerului

Într-un studiu, 33% dintre femeile Tongqi au raportat că au fost abuzate verbal şi/sau fizic de către soţii lor, iar 22% au suferit abuzuri fizice de mai multe ori. Mai mult decât atât, soţiile au parte adesea de indiferenţa şi lipsa sprijinului din partea familiei lor. 

Sănătate mintală precară 

Odată ce femeile au aflat că soţii lor sunt homosexuali, 59,8% dintre soţiile Tongqi au avut gânduri de sinucidere, în timp ce 10% dintre acestea au încercat să se sinucidă. Majoritatea (90%) dintre Tongqi au prezentat, de asemenea, simptome depresive.

Femeile Tongqi, deşi suferă în timpul căsătoriei cu bărbaţi gay, există îngrijorări mai mari care le determină să rămână în căsnicie. Conform legii căsătoriei din China, dacă soţia sau soţul este infidel/ă cu o a treia persoană de sex opus, partenerul sau partenera înşelat/ă are dreptul să ceară despăgubiri în momentul divorţului.  Apelurile pentru divorţ ale soţiilor Tongqi sunt deseori respinse de instanţă pentru că legea recunoaşte doar amanţii/amantele de sex opus, nu de acelaşi sex. Astfel, într-o oarecare măsură, drepturile Tongqi la despăgubire nu sunt protejate de legea căsătoriei chineze şi ar putea afecta în mare măsură deciziile soţiilor de a divorţa sau de a rămâne în căsătorie.

FOTO Shutterstock.com Recente

sex la birou foto  Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă foto  Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024 Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie jpg
bărbat în boxeri foto  Shutterstock jpg
Singur de Sarbatori Aaa atragi dragostea Sursa foto shutterstock 157161779 jpg