FOTO 7000 de membri ai unei comunităţi religioase au fost invitaţi la o nuntă secretă, fără să poarte mască

1 pjimage 10 jpg jpeg

O investigaţie a fost demarată după ce s-a aflat că într-o sinagogă din districtul Brooklyn, New York, a avut loc o nuntă cu mii de invitaţi care nu au purtat mască. Nepotul rabinului Aaron Teitelbaum, unul dintre liderii comunităţii hasidice Satmar, s-a căsătorit la începutul lunii acesteia.

Într-o conferinţă scurtă de presă, guvernatorul Andrew Cuomo a declarat că ceea ce s-a întâmplat la templu “a fost o lipsă totală de respect faţă de oamenii New York-ului”. Mai multe imagini capturate dintr-un videoclip arată cum invitaţii nu urmează regulile impuse de autorităţi pentru combaterea răspândirii virusului Sars-CoV-2. Templul Yetev Lev din cartierul Williamsburg funcţiona doar cu o capacitate de 50%, scrie Daily Mail.  

Mii de invitaţi au luat parte la nunta secretă

stanga
dreapta
2 pjimage 11 jpg jpeg
3 shutterstock 1836874171 jpg jpeg

La începutul lunii, 7000 de persoane religioase au luat parte la o nuntă în Brooklyn. Organizatorii au plănuit, în secret, ceremonia pentru a nu fi perturbaţi de autorităţi. În contextul pandemic, templul permite ocuparea a 50% din capacitatea sa, însă nu s-a respectat acest lucru. Invitaţii au stat unul lângă celălalt şi fără mască. 

“Este ilegal (...). Legea (n.r. restricţia) protejează pe toată lumea. Te protejează pe tine, dar şi pe mine”, a explicat guvernatorul din New York la conferinţa de presă. Politicianul i-a cerut primarului, Bill de Blasio, să demareze o investigaţie amănunţită în urma celor întâmplate. După investigaţie, cei vinovaţi vor suporta consecinţele pentru zădărnicirea combaterii bolilor, conform legii. Organizatorii vor fi amendaţi cu 15.000 de dolari pentru încălcarea restricţiilor de sănătate publică, potrivit Nytimes.com

Pentru a ţine evenimentul secret, membrii comunităţii religioase şi-au transmis informaţiile, pe cale verbală, pentru ca autorităţile să nu afle. În octombrie, autorităţile au anunţat o serie de restricţii în mai multe cartiere din Brooklyn şi Queens, cu populaţii evreieşti ortodoxe mari, după ce rata de testare pozitivă în aceste zone a crescut cu peste 4%. Mulţi locuitori au protestat împotriva restricţiilor, nefiind mulţumiţi de faptul că se limitează capacitatea în casele de cult.

O altă nuntă, în luna octombrie 

Guvernatorul a mai menţionat că, în octombrie, a ordonat anularea unei alte nunţi din cartierul Williamsburg care fusese planificată pentru un nepot al rabinului Zalman Teitelbaum, un frate şi rival al lui Aaron Teitelbaum. Evenimentul a fost la un pas să atragă 10.000 de invitaţi.