Iată care sunt ţările care cer paşaport de vaccinare anti-COVID-19!

1 shutterstock 1933474136 jpg jpeg

Unele ţări au introdus paşaportul sanitar necesar pentru spaţiile închise, regulile anti-COVID-19 fiind diferite de la un stat la altul.

Cu toate că este un document controversat, paşaportul de vaccinare a început să fie adoptat de tot mai multe ţări din Europa.

Green Pass-ul a fost introdus în următoarele ţări: Austria, Cipru, Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Olanda, Portugalia, Irlanda şi Slovenia. În Franţa, Green Pass-ul este valabil pentru cinema, muzee, spectacole, săli de sport, iar de la 1 august în restaurante şi transport pe distanţe lungi.

Câţi români şi-au descărcat certificatele digitale

La aproape o lună de la lansarea platformei certificat-covid.gov.ro în ţara noastră, peste 1,2 milioane de persoane şi-au descărcat certificatele digitale COVID, conform datelor publicate recent de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Peste 96% dintre oameni au generat documente care atestă vaccinarea împotriva virusului. Până luni, 26 iulie, au fost descărcate peste 1,3 milioane de certificate digitale, din care peste 96% sunt certificate care atestă vaccinarea anti-COVID. Numărul persoanelor este mai mic decât cel al certificatelor digitale întrucât un om îşi poate descărca documente pentru mai multe situaţii: vaccinat, trecut prin boală sau testat negativ. Platforma permite generarea de documente chiar şi după o singură doză de vaccin.