Iubirea necondiţionată, sentiment real sau iluzie romantică? Ce spun specialiştii

1 iubire neconditionata jpg jpeg

Auzim des în jurul nostru sintagma „iubire necondiţionată”. La televizor, în cărţi sau în mediul online se spune că dragostea adevărată nu o poate rupe nimeni, niciodată. Voi doi sunteţi sufletele-pereche perfecte, menite să fie împreună pentru toată viaţa. Este real acest lucru sau este doar o iluzie creată de romanele cu prinţi şi prinţese?

Îndrăgostiţii sunt copleşiţi de emoţiile pe care le simt la începutul relaţiei şi de cocktailul chimic puternic, care se naşte în creier. Au impresia că partenerul lor nu le va face niciodată rău şi chiar dacă ar face-o, ar trebui să fie iertat. Specialiştii spun că, în realitate, dragostea necondiţionată este, de fapt, o iluzie care reflectă un fel de dragoste imatură. Dragostea ta pentru partener nu este lipsită de condiţii. Nici dragostea părinţilor tăi, nici dragostea pentru prieteni sau pentru alţi membri ai familiei.

Ce înseamnă să iubeşti necondiţionat

Potrivit specialiştilor, iubirea matură cunoaşte limitele sănătoase ale relaţiilor romantice şi conexiunile benefice. Iubirea necondiţionată nu are limite, dar lumea reală este condiţionată. Acţiunile pozitive şi negative vin cu consecinţe. Dacă suntem sinceri, fiecare dintre noi are cel puţin o condiţie în minte cu privire la ceea ce vom accepta sau nu într-o relaţie. Să iubeşti necondiţionat înseamnă să îl iubeşti pe cel de lângă tine fără să mai aştepţi nimic în schimb. Să pui fericirea lui, înaintea fericirii tale. În realitate, oamenii au limite şi că ele trebuie să fie respectate pentru a păstra relaţia armonioasă.

Trebuie să ne aşteptăm să fim iubiţi fără limită?

Specialiştii spun că nu ar trebui să avem aşteptări cu privire la partenerii noştri, ca să nu ajungem să fim dezamăgiţi. Este greu să primeşti iubire necondiţionată, oamenii au limite, iar dorinţele lor se pot schimba în funcţie de evoluţia personală. Înainte să îţi doreşti să primeşti dragoste totală din partea partenerului tău, trebuie să te pregăteşti şi pentru vremuri incerte şi inevitabile. O relaţia sănătoasă implică şi momente mai puţin frumoase, iar modul în care ne adaptăm nu este întotdeauna uşor. Cuplurile orbite de iubire sunt nepregătite şi surprinse, atunci când viaţa se oferă întâmplări dificile, precum boala, şomajul sau decesul unei persoane din familie.

Asigură-te că ştii cum să îţi gestionezi aşteptările

Relaţiile au urcuşuri şi coborâşuri. Partenerii pot gestiona cel mai bine momentele grele atunci când sunt sinceri. Adevărata dragoste cere ca ambii parteneri să îşi asume responsabilitatea pentru ei înşişi şi pentru relaţie. S-ar putea să crezi că noul tău partener îţi oferă dragoste necondiţionată, dar iubirea reală vine întotdeauna cu anumite condiţii. Dragostea adevărată necesită multă muncă din partea ambilor parteneri pentru o relaţie fericită.

Sursă foto: ShutterstockRecente

cuplu certat jpeg
Indifelitate jpg
cuplu  shutterstock 1673456887 jpg
barbat si femeie shutterstock 149223914 jpg
cuplu  man g580e3df0f 1280 jpg
medicamente  barbat  shutterstock 2019419141 jpg
relatii toxice violeta moisa util mic mp4 thumbnail png
inel logodna  cerere casatorie  love g2cc41c38e 1280 jpg
cuplu  shutterstock 2086941742 jpg
Cuplu jpg
mireasa  pixabay bride gc93a96564 1280 jpg
sampanie shutterstock 263409551 jpg
Cerere in casatorie jpg
femeie shutterstock 2120630525 jpg
prezervative  condoms g2fdfee469 1280 jpg
cuplu in pat shutterstock 662146600 jpg
femeie ruj rosu shutterstock 151548218 jpg
florarie Brasov jpg
sarut shutterstock 139884175 jpg
barbat si femeie shutterstock 537199063 jpg