Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, a recunoscut ce este cel mai important în viaţă

1 shutterstock 1399561367 jpg jpeg

Fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos, este pe primul loc în topul celor mai bogaţi oameni din lume, după ce şi-a crescut averea cu 13 miliarde de dolari într-o singură zi. Chiar şi aşa, miliardarul consideră că nu banii sunt tot ceea ce contează cu adevărat în viaţă.

„Când te gândeşti la lucrurile pe care le vei regreta la 80 de ani, aproape întodeauna vor fi cele pe care nu le-ai făcut. Foarte rar, vei regreta deciziile pe care le-ai luat şi care au dus la eşec sau care nu au mers”, a spus Jeff Bezos într-un interviu, potrivit CNBC.com.

Antreprenorul în vârstă de 56 de ani, spune că nu doar afacerile contează: 

„De exemplu, poţi iubi o persoană şi, de fapt, să nu-i aminteşti mereu acest lucru sau poţi chiar să nu-i mărturiseşti deloc, iar peste 50 de ani te vei întreba <<De ce nu i-am spus mai des? De ce nu am făcut nimic pentru asta?>>”, povesteşte miliardarul. 

A renunţat la meseria de bancher de investiţii de pe Wall Street pentru a începe să vândă cărţi online pe Amazon.com, un mic website la vremea aceea. Atât Bezos, cât şi fosta sa soţie îşi asumau un risc - unul cu care nu toată lumea a fost de acord.

„M-am dus la şeful meu şi i-am spus că vreau să încep o afacere în care să vând cărţi pe Internet. El m-a dus într-o plimbare lungă în Central Park, m-a ascultat cu atenţie şi, în cele din urmă, mi-a spus: <<Este o idee foarte bună, dar ar fi o idee şi mai bună pentru cineva care nu a avut deja un loc de muncă la care a visat>>”, îşi aminteşte antreprenorul. 

Jeff Bezos s-a mai gândit totuşi la idee.

„Această logică a avut un sens pentru mine şi m-a convins să mă gândesc la asta timp de 48 de ore înainte de a lua o decizie finală. A fost, într-adevăr, o alegere dificilă, dar, în cele din urmă, am decis că trebuie să fac asta”, a mai povestit miliardarul. Cel mai rău pentru el ar fi fost nu să îşi deschidă afacerea, ci mai degrabă să nu fi pus niciodată ideea în practică. 

„La un an după ce ne-am căsătorit, m-am dus la soţia mea de atunci şi i-am spus că vreau să renunţ la slujbă, că vreau să mă mut în altă parte şi că vreau să încep această librărie pe Internet. Şi MacKenzie (n.r. fosta soţie), desigur, ca toată lumea căreia i-am explicat acest lucru, prima ei întrebare a fost: „Ce este internetul?”. Nimeni nu ştia. Asta s-a întâmplat în 1994 ”, spune Bezos în interviu. 

Chiar şi aşa, aceasta l-a susţinut ştiind de pasiunea lui în ceea ce priveşte invenţiile şi începerea unei afaceri. 

Pe lângă ea, Jeff Bezos a povestit cum părinţii şi bunicul au reprezentat modele pentru miliardar, sprijinindu-l mereu.

„Mama m-a avut la 17 ani şi era încă la liceu, în New Mexico, iar asta s-a întâmplat în 1964. A fost foarte dificil pentru ea ”, spune Bezos.

Susţinerea şi iubirea i-au oferit curajul de a-şi asuma riscuri. 

„Când ai lângă tine persoane care te iubesc, aşa cum au fost fosta mea soţie, părinţii şi bunicii mei, pot ajunge să faci lucruri măreţe”, a conchis miliardarul. 

Amazon.com este o companie americană de comerţ online cu sediul în Seattle, Washington. De altfel, este cea mai mare companie de comerţ online cu amănuntul. 

FOTO Shutterstock.com / 2019