Kitty Fisher, prima vedetă din lume. Curtezana de la 1700 vindea presei poveşti despre viaţa ei intimă

1 curtezana jpg jpeg

Oriunde în lume, oamenii sunt interesaţi de viaţa privată a celebrităţilor, iar acest obicei datează încă de la începuturile mass media, în secolul al XVIII-lea.

În anii 1700, a fost o adevărată explozie a print-ului, erau publicate de la ziare şi pamflete, până la imagini de tot felul şi literatură obişnuită. Până în 1800, apăruseră deja cel puţin 100 de ziare în Londra, toate având ca scop să informeze şi să distreze populaţia celui mai mare oraş din lume.

Dar despre ce citeau oamenii în acea perioadă?

Publicul larg era interesat de dragoste, sex şi curtea pe care şi-o făceau unii altora, astfel de informări sau, mai bine spus, bârfe fiind la mare căutare încă de la acea vreme.

Mii de femei şi bărbaţi le scriau celor de la The Athenian Mercury, un mare ziar londonez, pentru a cere sfaturi personale, iar în ediţia din martie 1769 a publicaţiei Town And Country, prim-ministrul britanic, Lord Grafton, era subiectul principal alături de amanta sa, Nancy Parsons, care l-a părăsit, până la urmă, pe politician pentru un duce mult mai tănâr.

Întocmai precum Kim Kardashian din zilele noastre, Kitty Fisher era urmărită de presă peste tot. Cea mai cunoscută curtezană din 1750 ţinea prima pagină a publicaţiilor chiar şi cu o simplă cădere de pe cal. O astfel de păţanie a inspirat cântece, versete, picturi, pamflete şi cărţi întregi.

Ca multe alte curtezane, Kitty manipula presa spre propriul beneficiu, crescându-şi brand-ul personal şi notorietatea. Ajunsese la un asemenea nivel, încât îşi permitea să facă glume legate de sumele modice de bani care-i erau oferite adesea.

Astfel, a cumpărat spaţiu publicitar într-un ziar, în care a apărut ea muşcând dintr-un sandviş în care pusese o bancnotă de 20 de lire sterline (echivalentul a 20.000 de lire sterline azi), pentru a demonstra tuturor că tariful ei era mult mai mult de-atât.

Fisher poza adesea pentru cei mai mari portretişti ai vremii, după care se făceau copii ale picturilor respective şi se vindeau ca pâinea caldă. Devenise un adevărat sex simbol, iar bărbaţii purtau imaginea ei la piept, ascunsă bine în ceasul lor de buzunar.

Ca orice vedetă de azi, dornică de-a se afla în lumina reflectoarelor, Kitty „scăpa” presei informaţii picante din viaţa ei amoroasă, iar, când rămânea fără bani, îşi publica biografia, din care nu lipseau dezvăluirile scandaloase despre iubiţii ei.

Foto - The Bridgeman Art LibraryRecente

narcisist jpg
cuplu jpg
Alimente care reaprind focul pasiunii in cuplu  Sursa foto shutterstock 532780828 jpg
Top cinci cauze frecvente ale unui divort  Sursa foto Pixabay png
Obiceiul secret al cuplurilor rezistente  Sursa foto Pixabay jpg
dragoste jpg
toff ro@clickpentrufemei ro jpg
divort jpg
sarut jpg
probleme aparute in cuplu jpg
pepene  jpg
Cum te poate apropia de partener experienta unui festival  Sursa foto shutterstock 1623381868 jpg
CUPLU NUNTA shutterstock 265594832 jpg
Ce este o relatie karmica  Sursa foto shutterstock 1127678003 jpg
5 obiceiuri care te fac mai atractiv  Sursa foto shutterstock 385892212 jpg
Ce sa faci cand partenerul isi pierde interesul pentru sex  Sursa foto shutterstock 2309643219 jpg
mariaj jpg
Divort jpg
Cuplu jpg
Cuplu jpg