Lista centrelor acreditate unde poţi face testul COVID-19 dacă pleci în Grecia

1 shutterstock 1668158461 jpg jpeg

Ministerul Sănătăţii a publicat lista centrelor de testare unde românii pot face testul molecular necesar pentru a putea călători în Grecia, măsură luată de autorităţi.

Începând de miercuri, 15 iulie, cetăţenii români care doresc să călătorească în Grecia trebuie să prezinte un test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene.

Este vorba despre 113 centre de testare aflate pe teritoriul întregii ţări, de stat sau private, pe listă fiind menţionate adresele şi numerele de telefon ale acestora.

Lista este disponibilă pe site-ul Ministerului Sănătăţii şi poate fi consultată aici.

Testele sunt necesare de pe 15 iulie, ora 06.00. Acestea trebuie efectuate în centre acreditate. Certificatele trebuie să fie emise în limba engleză şi trebuie să conţină numele şi prenumele persoanei testate, precum şi seria şi numărul cărţii de identitate sau ale paşaportului călătorului, informează MAE.

În acelaşi timp, este nevoie în continuare de completarea formularului online cu cel puţin 24 de ore înainte de a intra în Grecia.

Măsura vizează cetăţenii români care intră în Grecia în scop turistic cu maşina proprie prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas, singurul punct de frontieră prin care turiştii pot intra în această ţară.