Lucruri pe care bărbaţii le detestă la partenere. Sfaturi pentru femei

1 shutterstock 603404963 jpg jpeg

În fiecare cuplu există suişuri şi coborâşuri. Unele relaţii ajung să se destrame din cauza unor obiceiuri pe care bărbaţii nu le mai suportă la partenerele lor.

Este posibil ca, mai ales în primii ani ai relaţiei voastre, să nu daţi importanţă micilor defecte. Însă, cu timpul, acestea pot se pot transforma în reproşuri, cicăleli sau jigniri, care vă pun în pericol legătura. Iată câteva dintre cele mai frecvente lucruri pe care bărbaţii nu le plac!

Cicăleala

De cele mai multe ori, cicălelile soţiei sunt dictate de grijile ei exagerate. Şi poate că acestea sunt justificate dacă ne gândim că, prin definiţie, bărbaţii sunt ceva mai neglijenţi. Însă, alteori, astfel de reproşuri chiar nu se justifică. Treptat, relaţia se poate deteriora din cauza lor, pentru că partenerul se va refugia în alte activităţi, din dorinţa de scăpa de „gura” consoartei. Sfat: Transformă cicăleala în mici îndemnuri spuse pe un ton prietenesc.  

Invadarea intimităţii

Fie eşti curioasă din naştere, fie ai bănuieli că te înşală, spionându-ţi partenerul tot timpul dai dovadă de nesiguranţă. Nu îl asalta zilnic cu telefoane pentru a-l întreba unde şi cu cine este, cât mai stă şi de ce întârzie, nu da buzna printre lucrurile personale şi nu-i verifica emailurile.

: Respectă-i spaţiul personal şi acordă-i capitalul de încredere cuvenit.

Crizele de gelozie

Până într-un anume punct, micile gelozii pot fi „sarea şi piperul” unei relaţii. Însă gelozia este o manifestare a neîncrederii în sine, sunt de părere psihologii. Nu e un capăt de ţară dacă îi „atragi atenţia” că a sorbit-o din priviri pe nu ştiu ce fată la o petrecere, de exemplu. În schimb, relaţia voastră este periclitată dacă te macină nejustificat gelozia şi dacă îţi suspectezi mai tot timpul partenerul că te înşală fără măcar să ai dovezi în acest sens.

: Nu reacţiona la primul impuls şi evită să faci scenarii imaginare.

Criticile de faţă cu prietenii lui

Atitudinea critică este, în general, greu de acceptat de oricine şi în orice condiţii, în special dacă acestea nu sunt fondate. Din cauza orgoliului tipic masculin şi a competitivităţii tacite specifice sexului tare, un bărbat se va simţi jignit dacă îl vei critica de faţă cu prietenii lui.

: Înlocuieşte criticile cu un dialog paşnic, la care să nu mai asiste şi alte persoane.

Refuzul de a face dragoste

Apetitul tău sexual nu mai e acelaşi ca pe vremuri? Refuzul de a face dragoste poate da naştere unor adevărate frustrări, iar partenerul îşi poate imagina că nu mai este dorit. Iar acest lucru îl poate împinge spre infidelitate.

: Nu îl refuza decât atunci când ai cu adevărat motive şi discutaţi împreună dacă există probleme medicale care vă pot afecta viaţa sexuală.