Medic pediatru, despre situaţia critică în care ne aflăm: „Copiii bolnavi reprezintă preţul pe care-l plătim, ca societate”

1 shutterstock 1682659129 jpg jpeg

Într-o nouă postare pe pagina de Facebook, „Spitalul Virtual pentru Copii”, medicul primar pediatru Mihai Craiu le atrage atenţia părinţilor despre contextul pandemic în care ne aflăm şi cât de important este să înţeleagă, în mod corect, informaţiile ştiinţifice care circulă în mediul online.

Luni seară, binecunoscutul doctor în pediatrie a postat un mesaj în social media în care face referire la amploarea cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus:  

„A devenit totul ciudat. Suntem realmente în ceaţă, pe marginea prăpastiei, dar nu realizăm, ne amăgim aiurea că nouă nu ni se întâmplă şi ne polarizăm la extremele spectrului de reacţii omeneşti. Când ni se explică, argumentat, că adevărul nu se află în bula noastră de comunicare, ne isterizăm sau cădem în depresie. Este trist că nu ne putem aduna, nici măcar acum. Probabil trebuie plătit un preţ mai mare decât cei 300.000 infectaţi si 8.000 de morţi, din România, pentru trezirea la realitate. De ce este aşa cum este? Din cauza necunoaşterii şi a comunicării defectuoase sau voit distorsionate. Sub titluri bombastice, care nu au legătură cu realitatea, se publică tot felul de răstălmăciri ale unor articole ştiinţifice”, a precizat dr. Craiu. 

Medicul, ca de fiecare dată, a adus cele mai recente informaţii ştiinţifice şi le-a prezentat părinţilor într-o formă uşor de înţeles. În continuare, este important ca fiecare dintre noi să respecte regulile de protecţie împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2, purtând mască, păstrând distanţarea fizică de 1,5-2 metri şi spălându-şi frecvent mâinile. 

„Copiii fac forme minore de COVID-19, în imensa majoritate a cazurilor. Forma gravă, MIS-C, este exceptional de rară, fiind descris un caz la 10.000 imbolnăviri în SUA (75% fiind la copii non-caucazieni). Copiii bolnavi reprezintă preţul pe care il plătim, ca societate, pentru prostia noastră individuală de adulţi. Căci riscul de îmbolnăvire, prin transmitere de la adult la copil, sau invers, este TRIPLU în familie faţă de comunitate/şcoală. Cantitatea de anticorpi împotriva noului coronavirus depinde de vârsta bolnavului şi de severitatea bolii. Copiii produc mai puţini anticorpi şi de aceea nu fac, decât foarte rar, afectare multiorganică. Căci ne omoară modul în care răspundem la examenul la care ne supune virusul. Cei care răspund exagerat şi se <<ceartă>> cu acesta, mor din cauza furtunii de citokine, produsă chiar de corpul lor”, a conchis dr. Craiu. 

FOTO Shutterstock.com Recente

Cuplu jpg
3 detalii esentiale la o prima intalnire Sursa foto shutterstock 101817463 jpg
De ce barbatii insurati cred ca alte femeile maritate sunt mai atractive Sursa foto shutterstock 1746423464 jpg
Secretele celor priceputi in dormitor Sursa foto shutterstock 2253401153 jpg
Mama, pe primul loc in topul prioritatilor lui Sursa foto shutterstock 1090333826 jpg
Cum ti ar putea imbunatati viata intima curatenia de primavara Sursa foto shutterstock 2119185203 jpg
Migdale jpg
femei care înșală Shutterstock jpg
Cum iti influenteaza ovulatia libidoul Sursa imagine shutterstock 2256590623 jpg
infidelitate jpg
De la ce varsta incepe sa sune ceasul biologic al barbatilor Sursa foto shutterstock 1290589387 jpg
4 semne ca partenerul nu te va insela niciodata Sursa foto shutterstock 795913363 jpg
potență jpg
Valentine’s Day jpg
dragostea dureaza shutterstock 76847938 jpg
Cuplu jpg
Diferentele dintre relatia de cuplu cu un sociopat si o iubire reala Sursa foto shutterstock 1930345940 jpg
Cerere in casatorie jpg
Comportamente aparent neatractive, atragatoare pentru femei Sursa foto shutterstock 360382934 jpg
cuplul de îndrăgostiți sursa  shutterstock 1550852267 jpg