Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii: „Vremurile bune se vor întoarce”

1 111626704 queenclose up jpg jpeg

Regina Elisabeta a II-a a trimis un mesaj încurajator naţiunii legat de situaţia gravă creată de pandemia de noul coronavirus. Mesajul înregistrat a fost transmis de BBC pe canalele sale de radio şi televiziune duminică seara. În mesajul său, suverana a mulţumit britanicilor pentru „disciplina, hotărârea şi grija pentru ceilalţi” în această perioadă dificilă.

La momentul transmiterii mesajului, în Marea Britanie erau peste 48.000 de cazuri de COVID-19, aproape 5.000 de decese şi aproximativ 225 de pacienţi vindecaţi. Printre cei infectaţi se află şase cetăţeni români, dintre care doi au murit.

Prinţul Charles şi premierul Boris Johnson, care tocmai a fost internat în spital după 10 zile de tratament acasă, sunt printre notorietăţile engleze infectate cu noul coronavirus. Acesta a fost un motiv în plus ca regina să ia precauţii drastice în momentul înregistrării discursului. Astfel, mesajul a fost filmat la Castelul Windsor, reşedinţa suveranei, de un singur cameraman BBC care purta echipament de protecţie. Nimeni altcineva nu a fost lăsat în camera unde se filma, ceilalţi membri ai personalui tehnic aflându-se într-o cameră alăturată.

Citeşte şi: Violenţa în familie, o consecinţă negativă a izolării la domiciliu

Mulţumiri cadrelor medicale

Elisabeta a II-a, în vârstă de 93 de ani, a început mesajul prin a mulţumi cadrelor medicale şi tuturor angajaţilor din sistemul de sănătate, care sunt în prima linie a luptei cu COVID-19.

„Le mulţumesc tuturor celor care lucrează în sistemul sanitar, celor care îndeplinesc rolul acesta esenţial în viaţa de zi cu zi, şi care continuă să îşi ducă la bun sfârşit îndatoririle profesionale, în sprijinul nostru, al tuturor. Sunt sigură că naţiunea se alătură azi pentru a vă da asigurări vouă, celor din prima linie, că sunteţi apreciaţi oră de oră pentru lucrul extraordinar pe care îl faceţi,” a spus moharhul.

De asemenea, ea le-a mulţumit şi celor care rămân acasă, căci astfel îi protejează pe cei vulnerabili, necauzând moartea unor oameni şi nici durerea resimţită de rudele celor răpuşi.

„Am văzut poveşti emoţionante”

Regina şi- continuat discursul lăudând voluntarii, oamenii din popor care au întins o mână de ajutor, deşi ştiau că riscă infecţia cu noul coronavirus, care le poate fi, chiar, fatală. Profund impresionată, Elisabeta a II-a a spus: „Peste tot în lume am văzut poveşti emoţionante despre oameni care s-au solidarizat pentru a-i ajuta pe alţii, pentru a distribui pachete cu mâncare şi cu medicamente, care-şi verifică vecinii şi care şi-au schimbat afacerile pentru a veni în sprijinul comun”.

„Deşi avem de înfruntat şi alte provocări, de această dată este diferit. Toată lumea este unită într-un scop comun. Sper să folosim avantajele ştiinţei şi împreună vom reuşi”, a mai spus suverana.

O apariţie rară

Regina Elisabeta a II-a se adresează publicului doar în situaţii de excepţie, în prag de război, când naţiunea se confruntă cu o criză sau are loc un eveniment cu totul special. De altfel, de când a preluat coroana, în urmă cu 68 de ani, Regina Angliei s-a adresat naţiunii de doar patru ori.

Prima dată a fost în 1991 când forţele armate britanice, al căror comandant suprem este, s-au alăturat luptei primului război din Golful Persic, a doua oară în septembrie 1997, când Prinţesa Diana, fosta soţie a Prinţului moştenitor Charles, a murit într-un accident rutier, a treia oară în martie 2002, la moartea Reginei Mamă în vârsta de 101 ani şi a patra oară acum, când noul coronavirus a adus omenirea în doliu.

Elisabeta a II-a a mai trimis, însă, un mesaj, înainte de a fi regină, când avea doar 14 ani, tot de la Castelul Windsor, când Marea Britanie se lupta singură împotriva Germaniei naziste.

„Îmi aduc aminte de primul meu discurs, împreună cu sora mea, de la Palatul Windsor, în 1940. Copil fiind, transmiteam un mesaj copiilor evacuaţi din casele lor pentru propria lor siguranţă. Azi, mulţi simt această durere a separării de cei dragi” a spus regina.

„Vreau să vă spun că vremurile bune se vor întoarce, că ne vom întâlni din nou, că ne vom vedea, iarăşi, familiile”, a concluzionat Elisabeta a II-a.

Citeşte şi: Elisabeta Rizea, eroina din Nucşoara



Recente

cuplu fericit jpg
Ginesexualitate jpeg
divort jpg
sex la birou  foto   Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi  Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii  Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg