4 motive pentru care femeile cu parteneri neatrăgători sunt mai fericite

1 77524 original jpg jpeg

Când te îndrăgosteşti, persoana pe care ai ales-o ţi se pare cea mai atractivă şi mai bună dintre toate. Totuşi, cu timpul începi să cunoşti şi alţi oameni şi, fără să îţi propui, faci diferenţe la nivelul subconştientului. Un studiu recent arată că femeile care îşi aleg parteneri de viaţă mai puţin atrăgători sunt fericite mai mult timp. De ce? Iată mai jos câteva explicaţii. 

Nu ai motive de gelozie

Poate că natura nu l-a înzestrat cu trăsături fizice deosebite sau poate că aşa neatrăgător îl vezi doar tu, cu timpul. Totuşi, acesta nu e un motiv să fii tristă, ci din contră! Dacă eşti alături de o persoană care nu prezintă interes pentru majoritatea femeilor, înseamnă că nu vei avea niciodată discuţii pe tema geloziei sau, mai rău, a înşelatului. Deci, poţi răsufla uşurată că iubitul este numai al tău.

Acorzi mai multă atenţie interiorului

Dacă iubeşti cu adevărat, aspectul fizic nu trebuie să îţi dicteze sentimentele. Prin urmare, vei fi mai atentă la ce fel de suflet are persoana de lângă tine, cum se comportă şi ce principii de viaţă are. Dacă toate acestea se potrivesc cu ale tale şi, pe deasupra, mai are şi calităţi nenumărate, înseamnă că ţi-ai găsit sufletul-pereche.

Eşti o prioritate pentru el

Ce e mai frumos decât atunci când vezi că bărbatul de lângă tine te respectă pentru ceea ce eşti şi te pune mereu pe primul loc, chiar şi înaintea propriei persoane? Pe de altă parte, cu cât un bărbat va fi mai preocupat de aspectul său fizic şi de modul prin care poate deveni cuceritor, cu atât mai mult va uita de tine şi va începe să te trateze cu indiferenţă.

Nu te simţi mai prejos

E normal să devii nefericită atunci când partenerul tău arată ca un model şi tu ai acumulat câteva kilograme de care nu reuşeşti să mai scapi. În situaţia de faţă, intervine stima de sine, care va fi din ce în ce mai scăzută dacă te gândeşti că există riscul să nu te mai iubească sau să îşi găsească pe altcineva. În schimb, dacă iubitul tău nu excelează la capitolul frumuseţe, nici tu nu ar trebui să te simţi inferioară, ci din contră, să vă iubiţi reciproc pentru ceea ce sunteţi. Poate tu eşti Frumoasa şi el este Bestia, dar amândoi aveţi sentimente pe care nu le puteţi nega.

Sursă foto: mediastinger.com