5 alimente care-ţi stimulează libidoul

1 65554 original jpg jpeg

Pentru o viaţă sexuală împlinită ai nevoie de multe ingrediente. Care sunt cele pe care ar fi bine să le incluzi în dieta cotidiană? Le găseşti în cele ce urmează!

Un studiu apărut de curând în publicaţia „Medicina sexuală“,realizată de experţi internaţionali,a atras atenţia asupra faptului că multe femei experimentează nu doar o diminuare a dorinţei sexuale,ci şi o tristeţe după relaţiile intime.

46% dintre femeile tinere care au participat la cercetare s-au plâns că ar fi cuprinse de o stare de melancolie după încetarea raporturilor sexuale. Motivele n-au putut fi descoperite,însă dacă te confrunţi şi tu cu aşa ceva,află că sunt câteva alimente care pot să reducă anxietatea,să-ţi ridice moralulşi să-ţi aducă mai multă pasiune în dormitor.

Ciocolata amăruie

Cu cât ciocolata pe care o alegi este mai bogată în cacao,cu atât dorinţa va fi mai mare. Ea are meritul de a creşte nivelul hormonului serotonină,cunoscut pentru faptul că înlocuieşte stresul şi grijile cu dorinţa sexuală. Tot cacaua accelerează circulaţia sanguină prin artere. Astfel,sângele ajunge mai uşor în toate zonele corpului,ceea ce intensifică plăcerea în timpulrelaţiilorintime.

Seminţele de dovleac

O altă sursă de triptofan,un aminoacid care stimulează producerea de serotonină la nivelul creierului sunt seminţele de dovleac. Şi ele îţi conferă o stare de bine,te relaxează şi-ţi dau dispoziţia necesară pentru a-ţi împărtăşi dragostea.

Spanacul

Bogat în magneziu,un mineral care previne inflamarea vaselor sangvine,spanacul creşte fluxul sanguin,ajută sângele să ajungă rapid la extremităţi,ceea ce face totul să se întâmple natural,fără dificultăţi. Iată de ce e ideal un preparat cu spanac la cinele romantice!

Bananele

Dacă obişnuieşti să mănânci prea sărat,trebuie să ştii că sodiul din sare afectează circulaţia sângelui în zonele periferice ale corpului,deci şi în cele intime. Contracarezi efectele dietei sărate cu ajutorul bananelor,mai precis a potasiului pe care-l conţin. Înclude-le în meniul de zi cu zi şi nu vei avea probleme în dormitor!

Ardeii graşi roşii

Vitamina C este un element nutritiv cu efecte miraculoase asupra stării tale de spirit. S-a observat că adulţii care au participat la o cercetare recentă şi care au luat suplimente cu vitamina C,au scăpat de anxietăţi,depresii şi s-au bucurat de o frecvenţă mai mare a raporturilor sexuale. Ardeii graşi de culoare roşie au multă vitamina C,în cantitate dublă faţă de soiurile de alte culori.