5 cauze care te împiedică să te bucuri de sex, plus soluţii!

1 70838 original jpg jpeg

Nu te mai poţi bucura de momentele de intimitate cu partenerul tău? Cauzele, psihice sau fizice, pot fi remediate!

Multe femei ajung să se bucure tot mai rar de activitatea sexuală şi de plăcerea aferentă. Cele mai frecvente cauze pot fi remediate şi depăşite.

Durerile de cap

Sunt atât de des invocate pentru a refuza un act sexual,încât au ajuns subiect de tachinări şi bancuri. Totuşi,de cele mai multe ori durerea de cap nu e o simplă scuză:femeile suferă,mai mult decât bărbaţii,de migrene asociate unor afecţiunidiverse. Ca să scapi de neplăcere,consultul medical e necesar. Uneori,durerea de cap e asociată cu carenţe de vitamine şi minerale – o dietă corespunzătoare şi suplimentele cu magneziu te pot ajuta.

Rutina

Rutina se instalează inevitabil în relaţiile de cuplu – iar romantismul iniţial lasă loc gesturilor banale,repetitive,chiar plictisitoare. Nu ezita să dai,din când în când,un nou impuls relaţiei tale:un weekend în doi,o vacanţă departe de oraş,ba chiar o coafură nouă pot readuce flacăra pasiunii. Nu te lăsa dusă de val,străduieşte-te să-ţi recucereşti dragostea atunci când dă semne de lâncezeală!

Oboseala cronică

Frecvent întâlnită la femeia modernă,oboseala cronică poate fi cauzată de ritmul de viaţă alert,dar şi de afecţiuni divese (hipotiroidie,spre exemplu). Paradoxal,leacul este tot activitatea fizică:plimbări în pas alert,în aer liber,care energizează şi tonifică organismul. După plimbarea zilnică de 20 de minute,te vei bucura altfel de relaţia cu partenerul.

Stresul

Stresul la locul de muncă,anxietatea cauzată de problemele financiare sau de alte chestiuni familiale,certurile cu partenerul – toate acestea se acumuzează şi-ţi taie cheful de sex. Soluţia este să laşi problemele de la serviciu la uşă şi să rezolvi,prin dialog şi comunicare,problemele domestice.

Dispoziţia proastă

Sunt zile în care eşti într-o dispoziţie proastă:nu te doare nimic,dar nici nu ai chef de nimic. De vină ar putea fi diverse cauze fiziologice – imunitate scăzută,carenţă de vitamine,probleme hormonale. Energizează-te cu suplimente cu vitamine şi magneziu,cu sucuri naturale de fructe,bea puţină cafea,hidratează-te. Când cauzele persistă,consultă un specialist.