5 gesturi care-ţi sabotează relaţia

1 68264 original jpg jpeg

Relaţia voastră scârţâie şi s-ar putea să fie din vina amândurora. Află care sunt gesturile care subminează armonia de cuplu!

Citeşte şi:

3 soluţii pentru un cuplu în criză

Diferenţele fac armonia în viaţa de cuplu?

Daţi mereu vina unul pe altul. Dacă unul din parteneri dă vina pe celălalt,ori de câte ori ceva nu merge bine,relaţia va avea de suferit pe termen lung.

Soluţia:Fiecare trebuie să-şi asume fiecare partea de responsabilitate

Sunteţi nesiguri pe sentimentele celuilalt. Dacă unul dintre voi e gelos sau nu are încredere în celălalt,fiindcă automat cel care trebuie să se „apere” tot timpul de vini imaginare se va simţi neiubit şi marginalizat.

:Conotaţiile negative trebuie înlocuite din discursul vostru,la fel şi acuzele reciproce.

Întrerupeţi comunicarea. Adeseori,când aveţi nemulţumiri unul faţă de cealălalt,vă întoarceţi spatele şi întrerupeţi cu totul comunicarea. Este ceea ce specialiştii numesc „divorţ emoţional”.

:„Dialog” e cuvântul cheie.

Nu mai vreţi să faceţi concesii. Se întâmplă mai ales la cuplurile cu vechime:nu mai sunteţi toleranţi unul faţă de celălalt,nu mai există înţelegere şi apreciere.

:E firesc ca orice om să vrea să fie apreciat şi valorizat. Respectul nu trebuie să dispară,cu atât mai puţin la cuplurile cu vechime.

. Unde sunt râsetele care altădată înviorau toată casa? Unde sunt cinele romantice,care vă apropiau atât de mult? Sunt imperiul rutinei,aţi uitat de momentele speciale împreună.

:E simplă:retrăiţi clipele speciale,recreeând o atmosferă deosebită. Lăsaţi copiii în grija bunicilor şi faceţi-vă timp pentru o seară romantică – din când în când.