5 lucruri pe care nu le ştiai despre orgasm

1 73320 original jpg jpeg

Orgasmul este de multe ori un subiect tabu de discuţie între parteneri. Femeile sunt mai ruşinoase în ceea ce priveşte viaţa sexuală şi evită să discute deschis. Iată 5 lucruri pe care nu le ştiai despre orgasm.

Orgasmul poate ameliora durerea

Durerea de cap nu-ţi dă pace? În loc să iei repede un analgezic,ce ai zice să combaţi durerea într-un mod mai plăcut,printr-o partidă fierbinte de amor? Cercetătorii sunt de părere că în timpul orgasmului organismul eliberează oxitocină,o substanţă chimică care te relaxează şi-ţi oferă o stare generală de bine. Substanţa poate ameliora şi durerile articulare.

Intensitatea diferă în funcţie de vârstă

Cu toate ne dorim să rămânem tinere şi frumoase,însă înaintarea în vârstă are şi beneficiile ei,de exemplu îmbunătăţirea calităţii orgasmului. Dacă între 18 şi 24 de ani,doar 61% dintre femei au declarat că au orgasm în timpul actului sexual,cifra creşte la 70% la femeile între 40 şi 50 de ani. Acest lucru s-ar datora maturizării sexuale şi a creşterii încrederii în puterea de seducţie din dormitor. De asemenea,şi încrederea în partenerul dintr-o relaţie de lungă durată le face pe femei să fie mai puţin inhibate.

Unele femei ating mai greu orgasmul

Este un fenomen normal,întrucât corpul fiecărei femei este unic. Conform statisticilor,cele mai multe dintre femei au nevoie de cel puţin 20 de minute de stimulare pentru a atinge orgasmul. Dacă partenerul are orgasm înaintea ta,puteţi face împreună exerciţii pentru a întârzia ejacularea.

Viaţa sexuală condimentată ajută orgasmul

Rutina din viaţa sexuală duce nu doar la scăderea libidoului,ci şi a frecvenţei orgasmului. Soluţia este condimentarea vieţii sexuale prin alternarea poziţiilor,crearea unei atmosfere mai romantice sau un joc de roluri.

Anumite boli împiedică orgasmul

Nivelul scăzut de testosteron,afecţiunile tiroidiene,depresia sau diabetul sunt doar câţiva dintre factorii care pot afecta viaţa sexuală,şi implicit atingerea orgasmului. 1 din 3 femei nu are orgasm în timpul actului sexual,mai ales dacă stimularea este doar vaginală.