5 motive pentru care partenerii îşi pierd dorinţa sexuală

1 77778 original jpg jpeg

Chiar dacă nu e pe primul loc, sexul joacă un rol important într-un cuplu. Ideea de a petrece momente romantice cu partenerul tău este aproape întotdeauna binevenită, însă nu şi atunci când unul dintre voi îşi pierde dorinţa de a face dragoste. Iată care ar putea fi principalele motive:

Nu vă mai simţiţi atraşi unul de celălalt

Sexul are de-a face cu atracţia fizică şi spirituală. Pentru a ajunge să vă iubiţi pasional în aşternuturi, trebuie să vă apreciaţi fizic în primul rând şi, bineînţeles, să ajungeţi să vă cunoaşteţi mai ceva ca pe sine. Conform unui studiu realizat recent în Statele Unite ale Americii, 45% dintre bărbaţi îşi pierd mai repede interesul faţă de parteneră comparativ cu femeile, care doar în procent de 10% pot să se îndrepte spre altcineva.

Petreceţi mai mult timp separat decât împreună

Zicala „ochii care nu se văd, se uită“ este pe cât se poate de adevărată. Partenerii care îşi petrec multe ore la serviciu, cu prietenii şi abia îşi mai amintesc că sunt într-o relaţie nu vor avea nicio dorinţă de a face sex cu partenerul şi vor invoca motive precum stresul, oboseala sau timpul ocupat. Dacă observi că partenerul tău te evită şi preferă să stea la birou, chiar şi în timpul liber, înseamnă că la mijloc există un conflict sau pur şi simplu nu se mai simte atras de tine. Încercaţi să discutaţi faţă în faţă şi să vedeţi dacă puteţi sau nu rezolva problema.

Unul dintre voi şi-a găsit pe altcineva

În ziua de astăzi, e foarte greu să ai încredere într-un partener care îţi garantează că îţi va fi loial şi, peste o vreme, te trădează chiar şi cu cea mai bună prietenă. O relaţie de durată trebuie să fie bazată pe respect, încredere şi iubire, pentru ca mai apoi să existe nevoia de sex. Dacă unul din voi şi-a găsit pe altcineva, e normal să nu mai simţiţi nicio dorinţă de a avea intimitate, motiv pentru care e mai bine să puneţi punct lucrurilor.

Aveţi o problemă emoţională

Există persoane, de regulă femei, care se confruntă cu blocaje emoţionale şi traume, iar când vine vorba de sex, nu sunt capabile de a-şi satisface partenerul. Dacă nu există înţelegere şi dorinţa de a depăşi împreună situaţia, s-ar putea ca lucrurile să degenereze şi există riscul ca interesul sexual să se piardă cu totul. Dacă unul din voi se confruntă cu o astfel de problemă, ar trebui să apelaţi la un psiholog sau să faceţi o terapie de cuplu.

Nu vă place sexul

Da, ai auzit bine. Există persoane care nu sunt atât de împătimite după plăcerea carnală şi, preferă, să îşi dovedească iubirea prin alte gesturi romantice. Dacă nu vă place sexul sau nu v-a plăcut până acum, încercaţi să faceţi lucruri noi împreună, care să vă ajute să vă descoperiţi şi nu uitaţi niciodată de preludiu. Uneori, un preludiu va reuşi să transforme cu totul o seară romantică în doi.Recente

Cum iti influenteaza ovulatia libidoul Sursa imagine shutterstock 2256590623 jpg
infidelitate jpg
De la ce varsta incepe sa sune ceasul biologic al barbatilor Sursa foto shutterstock 1290589387 jpg
4 semne ca partenerul nu te va insela niciodata Sursa foto shutterstock 795913363 jpg
potență jpg
Valentine’s Day jpg
dragostea dureaza shutterstock 76847938 jpg
Cuplu jpg
Diferentele dintre relatia de cuplu cu un sociopat si o iubire reala Sursa foto shutterstock 1930345940 jpg
Cerere in casatorie jpg
Comportamente aparent neatractive, atragatoare pentru femei Sursa foto shutterstock 360382934 jpg
cuplul de îndrăgostiți sursa  shutterstock 1550852267 jpg
Valentine’s Day jpg
cummentiivieflacarapasiuniiintr orelatiedeanibuni jpg
Probleme sexuale jpg
bărbat și femeie sursa  hutterstock 139884175 jpg
jonathan borba aC5 EFhq7Fs unsplash jpg
bărbat și femeie, pasiune sursa  GettyImages 165567824 jpg
Cearta jpg
Top 10 profesii care te predispun la divort A ta e pe lista Sursa imagine shutterstock 2148892487 jpg