5 schimbări inevitabile în relaţia de cuplu

1 69535 original jpg jpeg

Nici nu intri în cel de-al doilea an de relaţie, că începi să observi schimbări care îţi pot influenţa viaţa de cuplu, uneori în bine, alteori, nu. Iată cele mai frecvente şi totodată fireşti schimbări care apar într-o relaţie.

Dacă la început te lupţi cu fluturii din stomac şi din minte şi te bucuri de primele întâlniri,cu timpul începi să te mai relaxezi. Adică totul devine mai confortabil,nu mai este nevoie să faci eforturi să-ţi impresionezi partenerul. Şi nici el pe tine,aşa cum o făcea în prima lună,de exemplu. Spre finele primului an de relaţie,o să constaţi câteva obiceiuri d-ale cuplului,unele inevitabile,care pot dăuna vieţii în doi. Totul depinde de fiecare cuplu în parte,deoarece sunteţi diferiţi. Notează-le şi evită-le pe cele care nu-ţi fac plăcere.

Deveniţi cei mai buni prieteni

O schimbare majoră care apare după primul an de relaţie este una pozitivă:deveniţi buni prieteni. Cei mai buni. Ştii asta când vă treziţi că terminaţi amândoi în acelaşi timp o frază oarecare. Sau când începeţi glumiţi codificat în cercul vostru de prieteni,iar codurile le ştiţi dor voi. 

Nu mai faceţi efoturi pentru a impresiona

Totul este mai relaxat după primul an de relaţie,în special în cazurile când partenerii decid să se mute împreună. Aşteaptă-te ca el să nu te mai surprindă cu cadouri şi să-ţi facă tot felul de complimente. Nu se mai străduieşte atât de tare să de impresioneze. Ştie că ţii la el şi nu trebuie să te mai convingă cu nimic. Bine,nici tu nu te mai speteşti să-l dai pe spate. Lenjeria ta din dantelă e în dulap,undeva în spate,şi stai îmbracată mai mult în haine sport.

Nu mai roşiţi

Când vobeaţi la începutul relaţiei,adesea vă trezeaţi cu obrajii roşii când făceaţi o gafă sau când vă revedeaţi plini de emoţie. După mai multe luni de relaţie,nu-ţi mai este jenă de el,nu te mai intimidează cu nimic. Dacă vrei să-l atenţionezi că i-a rămas un rest de mâncare pe dinţi,de exemplu,i-o spui direct,nu-ţi mai faci probleme că se poate supăra.

Lăsaţi baia deschisă

Faci duş şi el intră ca să se spele pe dinţi? Începând cu al doilea an de relaţie acest lucru poate fi din ce în ce mai frecvent. Te ştie din toate punctele de vedere,aşa că nu înţelege de ce să-ţi fie jenă de el. 

Preludiul dispare

Crezi că odată ce ai învăţat un lucru,nu-l mai uiţi,nu? E ca mersul pe bicicletă. Ei bine,nu e aşa,cel puţin în cazul preludiului lucrurile nu stau deloc aşa după primul an de relaţie. Va încerca să grăbească lucrurile atât de „nevinovat”,încât n-ai cum să te superi. Dar nici el nu o va putea face,dacă tu o să mimezi orgasmul,nu?