5 sfaturi de la sexologi care-ţi îmbunătăţesc viaţa sexuală

1 73423 original jpg jpeg

Cuplurile apelează la terapie atunci când simt că relaţia lor este în impas, uneori problema fiind chiar viaţa intimă. Află care sunt cele 5 sfaturi de la sexologi care-ţi îmbunătăţesc viaţa sexuală.

Pune-te pe primul loc

Gândeşte-te că de fiecare dată când faci sex,o faci pentru tine şi nu pentru a-i fi pe plac partenerului. Femeile au tendinţa să vadă sexul ca un mod de a-i mulţumi pe parteneri,însă defapt sexul este un mod de a-ţi echilibra sănătatea fizică şi emoţională. Aşadar,ai grijă ca de fiecare dată când faci sex să-ţi pui pe primul loc propria satisfacţie,deci nu te sfii să-i spui partenerului ce-ţi place.

Nu-i pune la îndoială performanţele sexuale

Deşi par extrem de încrezători,şi bărbaţii au temerile lor,una des întâlnită fiind cea că nu se ridică la aşteptările partenerelor. Din ce în ce mai mulţi bărbaţi se simt ca nişte roboţi atunci când vine vorba de actul sexual,ceea ce le inhibă pasiunea,dorinţa şi libertatea sexuală. Evită pe cât posibil termenul performanţă sexuală şi astfel anxietatea nu-şi va mai găsi locul în dormitorul vostru.

Gândeşte-te la intimitate şi nu la sex

De multe ori aceşti termeni sunt confundaţi,iar intimitatea ajunge să fie doar sex. Însă când v-aţi ţinut doar în braţe ultima oară,v-aţi dat săruturi uşoare sau v-aţi ţinut de mână,fără să ajungeţi în pat? Poate ar fi cazul să experimentaţi din nou aceste senzaţii de la începutul relaţiei.

Timp pentru sex

Poate că nu sună deloc romantic,dar ar trebui să programaţi şi momentele intime. Cu cât a trecut  mai mult timp de la ultima partidă de sex,cu atât vă va fi mai greu să vă apropiaţi. De multe ori fiecare aşteaptă ca celălalt partener să facă primul pas şi astfel se pierde timp preţios. Din acest motiv nu ar fi o idee rea ca pentru început să vă programaţi partidele de sex,însă aceasta trebuie să fie doar o soluţie de moment.

Fii cât mai deschisă

Cuplurile care au o viaţă sexuală împlinită sunt cele care sunt deschise la noile propuneri sau fantezii. Astfel fiecare act sexual este unic,deoarece aşteptările lor nu sunt ridicate şi în acest mod se reduce presiunea pentru o partidă de sex perfectă. Asta nu înseamnă că trebuie să te mulţumeşti cu puţin,ci să cauţi moduri prin care să fii atât tu satisfăcută cât şi partenerul.