6 greşeli de evitat în căsnicie

1 70176 original jpg jpeg

E uşor să te măriţi, dar e mai greu să menţii armonia în cuplu. Iată câteva greşeli pe care nu trebuie să le faci, dacă vrei să ai casă bună cu alesul inimii.

Laşi mereu de la tine.Asta e o greşeală pe care multe femei sunt tentate să o facă. De dragul soţului,renunţă la ceea ce le face lor plăcere. Preferă să fie un simplu accesoriu al soţului,în loc să formeze o echipă cu partenerul şi dă discute de pe poziţii egale. De cele mai multe ori,se întâmplă aşa în situaţiile când femeia este dependentă de veniturile soţului,sau când e nesigură pe sentimentele acestuia şi îşi simte statutul permanent ameninţat.

Soluţii:Comunică,nu te teme să-ţi exprimi sentimentele reale. Pe un ton cât mai blând şi cât mai împăciuitor,lasă-ţi partenerul să îneţeleagă ce lucruri nu îţi sunt pe plac,şi încercaţi să găsiţi rezolvări împreună.

Foloseşti un ton nepotrivit. Tonul face muzica,spune o vorbă îneţeleaptă. Indiferent cine vorbeşte,tu sau el,spuneţi ce aveţi de spus pe un ton cât mai purificat de elemente negative.

:Respectă-ţi partenerul,şi cere,la rândul tău,respect. O atitudine pozitivă de ambe părţi va aduce soluţii paşnice.

Nu consideri sexul o prioritate. Fie pentru că sunt foarte obosite,fie din alte motive,multe femei resping de multe ori avansurile sexuale ale partenerului – ceea ce,în ochii acestuia,este o greşeală majoră. O viaţă sexuală sănătoasă este un igredient-cheie în armonia de cuplu.

:Dorinţa sexuală se poate consolida în timp – începe prin a te simţi sexy tu însăţi.

Citeşte şi:

Ce afli despre el după căsătorie

La ce ajută simţul umorului în cuplu