Cât de des fac sex cuplurile fericite!

1 72953 original jpg jpeg

Sexul este unul dintre aspectele cele mai importante când vine vorba de fericirea unui cuplu. Cât de des întreţin doi îndrăgostiţi relaţii intime este unul dintre subiectele la care oamenii de ştiinţă au reuşit să găsească răspuns.

Deşi cel mai sănătos este să te uiţi doar în ograda ta când vrei să iei orice decizie,nu este un secret că cele mai multe femei îşi ghidează viaţa în funcţie de tendinţe,de cât de mult sau de puţin place altora acel un lucru sau altul. Totul se află sub semnul comparaţiei,inclusiv sexulşi periodicitatea cu care se întreţin relaţiile intime.

Cele mai dese frământări

Sunt persoane care fac mai mult sex decât mine? Cât de des sau de rar este normal să am contact intim? Când trebuie să mă îngrijorez pentru propria relaţie? Iată de ce oamenii de ştiinţă au cercetat şi au descoperit frecvenţa ideală săptămânală a sexului pentru fericirea maximă a cuplului.

Ce spun studiile?

Cercetătorii de la Universitatea din Toronto au examinat legătura dintre frecvenţa sexuală şi bunăstarea cuplului. Dacă iniţial se credea că doi îndrăgostiţi sunt cu atât mai uniţi,mai fericiţi şi mai împliniţi,cu cât fac mai des sex,realitatea este una şocantă. De fapt,rezultatele ineditului studiu arată că fericirea în familie se instalează după numai o partidă fierbinte pe săptămână. Da,ai citit bine:un singur episod sexual este suficient pentru 7 zile.

Cât de des trebuie să faci sex

Evident, rezultatele prezentate pot diferi de la familie la familie. Nu toată lumea este de acord cu aceste date. În general,cel mai des sunt contestate de bărbaţi,care cred că frecvenţa ar trebui să fie mult mai crescută. Dar este interesant de observat şi de menţionat că subiecţii studiului sunt cupluri necăsătorite.

Desigur,dacă vrei să faci sex mai des de atât (am spune şi „sau mai rar”,dar probabil bărbaţiiar lua foc),ai calea deschisă.