Cauze care îţi taie cheful de sex

mesaje ca să te dorească jpeg

Momentele intime pot fi perturbate de o serie de factori neaşteptaţi - care ţin nu doar de starea de sănătate, ci şi de mici impedimente fizice sau psihice. Iată care sunt principalele cauze care îţi strică cheful şi cum le poţi remedia.

Oboseală cronică

Oboseala cronică,frecvent întâlnită la ambii parteneri,poate fi cauzată de stres,activitate zilnică solicitantă,proastă calitate a somnului,dezechilibre hromonale (hipotiroidie). Activitatea fizică este cel mai bun leac contra oboselii:plimbă-te mai mult în aer liber,zilnic ca să te energizezi.

Dieta dezechilibrată

Dieta dezechilibrată duce la carenţe,la imunitate scăzută,la tonus muscular slab – nici vorbă să mai ai chef de sex. Mănâncă produse variate,de calitate,ia suplimente cu vitamine şi minerale. Bea sucuri naturale de fructe. Energizează-te cu ceai verde,puţină cafea de dimineaţă.

Stresul

Stresul la locul de muncă şi viaţa personală,anxietatea cauzată de problemele financiare sau de alte chestiuni familiale,certurile cu partenerul – toate acestea se acumuzează şi-ţi taie cheful de sex. Soluţia este să laşi problemele de la serviciu la uşă şi să rezolvi,prin dialog şi comunicare,problemele domestice.

Migrenele

Femeile suferă,mai mult decât bărbaţii,de migrene asociate unor afecţiuni diverse. Foloseşte leacuri naturiste,exerciţii de respiraţie pentru relaxare. Fă un examen de sânge,pentru a verifica dacă durerea de cap nu este asociată cu carenţe diverse. O dietă echilibrată şi suplimetele cu vitamină C,cu un complex de calciu,magneziu,zinc te pot ajuta. Plimbările în aer liber sunt recomandate – cel puţin 20 de minute zilnic. Un consult medical poate fi necesar.

Rutina

Rutina se instalează inevitabil în relaţiile de cuplu. Dă un impuls relaţiei tale:o vacanţă relaxantă în doi,o schimbare de look,jocuri în dormitor.