Ce impact are infidelitatea asupra creierului

1 70407 original jpg jpeg

Faptul că partenerul ne-a fost infidel afectează aproape fiecare aspect al vieţii noastre, începând cu tipul de durere experimenat iniţial până la modul în care evaluăm viitoarele noastre relaţii.

Experimentăm suferinţe fizice

Sentimentul că omul de lângă noi ne-a înşelat induce durere fizică,ceea ce înseamnă cătrădărileşi despărţirile sunt atât fizic,cât şi emoţional dureroase. Ele activează anumite secţiuni din creier care reacţionează la disconfort fizic. Un studiu realizat de Universitatea din Michigan arată că atât durerile fizice,cât şi cele emoţionale sunt procesate la fel de creier.

Reacţionăm diferit când vine vorba de infidelitate

Oamenii de ştiinţă au efectuat în 2009 un studiu cu scopul de a demonstra că bărbaţii se simt vinovaţi pentru infidelitatea emoţională şi femeile pentru infidelitatea romantică. Din păcate,rezultatele au arătat exact opusul acestei ipoteze. Pot oare rezultatele să fie altele dacă eşti victimă şi nu făptuitor? Un alt studiu efectuat în 2015 pe 64.000 de americani cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani prezintă aceleaşi rezultate ca şi studiul de mai sus.

Iubirea dă dependenţă

Atunci când eşti înşelat,creierul reacţionează ca şi cum încerci să renunţi la un viciu. Pentru creier,iubirea dă dependenţă ca şi cocaina. După cum explică specialiştii,când suntem îndrăgostiţi,au loc reacţii puternice în nucleul caudat,care eliberează substanţe chimice ce dau o stare de bine.

Înşelatul duce la frământare interioară

Ruminaţia descrie tendinţa de a ne gândi frecvent la cauzele,consecinţele şi factorii situaţionali care au dus la aceste activităţi emoţionale negative,cum este infidelitatea. Reacţia noastră cu privirea la trădarea în dragoste ne ajută să luăm,de cele mai multe ori,decizii chibzuite. Însă,un studiu din 2012 a arătat că frământarea interioară în urma infidelităţii reduce şansele de salvarea a unei relaţii. De asemenea,femeile se simt mai responsabili pentru evenimentele negative care au loc în relaţiile lor,comparativ cu bărbaţii. Cu alte cuvinte,femeile sunt condiţionate cultural să creadă că,de cele mai multe ori,partenerul a înşelat din vina lor.Recente

fructe foto  Shutterstock jpg
casatorie jpg
Cearta in cuplu Sursa foto shutterstock 1916667158 jpg
discuții în cuplu foto  Shutterstock jpg
cuplu fericit jpg
Ginesexualitate jpeg
divort jpg
sex la birou foto  Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă foto  Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg