Ce să nu spui niciodată când te cerţi cu partenerul

1 68264 original jpg jpeg

Este inevitabil ca într-un cuplu să nu existe certuri. Totuşi, ai grijă ce cuvinte foloseşti, deoarece o simplă discuţie în contradictoriu poate degenera într-un conflict de durată care vă poate zgudui din temelii relaţia.

„Vreau să divorţez!”

Sunt nişte cuvinte uşor de aruncat atunci când eşti plină de nervi,dar nici nu-ţi închipui cât de mult rău pot cauza. Este greu să recuperezi încrederea unei persoane după ce i-ai spus că te-ai săturat şi că vrei să pui punct unei căsnicii. Astfel de expresii trebuie folosite doar în momentul în care eşti sigură că nu mai există cale de întoarcere,şi că ideea aceasta o aveai în minte de multă vreme.

„Nu sunt supărată!”

Dacă aşa stau lucrurile,de ce vă certaţi? Trântitul uşilor,aruncatul lucrurilor şi tonul ridicat pe care-l foloseşti sunt un indiciu clar că supărată este un cuvânt blând care să descrie starea prin care treci. Faptul că nu vrei să te superi este una,dar realitatea este cu totul alta. Este mai bine să-ţi înfrunţi sentimentele şi să-i spui partenerului exact ceea ce crezi şi ce vrei sa faci. Comunicarea este soluţia optimă în orice criză de cuplu.

„Eşti exact ca tatăl tău!”

Este una dintre cele mai grele vorbe pe care i-o poţi spune. Faptul că-l compari cu unul dintre membrii familiei sale,în mod îndreptăţit sau nu,poate crea o prăpastie greu de trecut în timp. Totodată,înseamnă că nu-l mai priveşti pe el cu aceiaşi ochi ca la început şi că relaţia voastră s-a deteriorat.

„Este doar vina ta!”

Poate că într-adevăr a greşit,dar gândeşte-te că nici el nu este prea încântat de întreaga situaţie. Faptul că tu arunci toată responsabilitatea asupra lui,nu vă va ajuta pe niciunul dintre voi. Este mai bine să vă calmaţi şi să vedeţi care soluţie este cea mai indicată.

Citeşte şi:

Dragostea,mai tare ca analgezicele

Aşa rezolvi micile conflicte!