Ce se întâmplă când nu mai faci sex

1 73946 original jpg jpeg

Există numeroase motive pentru care viaţa ta sexuală poate stagna. Surprinzător, lipsa sexului te poate afecta mai mult decât crezi.

Eşti anxioasă

Sexul îi ajută pe oameni să se relaxeze. Cercetătorii scoţieni au descoperit că persoanele care nu au mai făcut sex o perioadă de timp se confruntă să facă faţă situaţiilor stresante,spre deosebire de cei care au avut contact sexual cel puţin odată la două săptămâni. În timpul sexului,creierul eliberează endorfine şi oxitocină,care te binedispun.

Rişti să răceşti

Sexul mai puţin poate mări expunerea la germeni a organismului,şi,de asemenea,scade imunitatea. Cercetătorii de la Universitatea Wilkes-Barre din Pennsylvania au descoperit la oamenii care au făcut sex odată sau de două ori pe săptămână că imunitatea a crescut cu 30%,în comparaţie cu cei care au făcut sex mai rar sau niciodată.

Scade riscul de a contacta infecţii urinare

Aproape 80% din infecţiile tractului urinar apar în termen de 24 de ore de la actul sexual,potrivit unui studiu publicat în „American Family Physician“. În timpul actului sexual,bacteriile din vagin pot ajunge în uretră,unde provoacă infecţii.

Îţi poate afecta relaţia

Dacă te afli într-o relaţie şi nu faci sex,este posibil să te confrunţi cu o scădere a stimei de sine şi a nivelurilor de oxitocină,spun psihologii. Acest lucru poate creşte,de asemenea,temeri că unul dintre voi caută pe altcineva pentru nevoile sexuale. Cu toate acestea,psihologii subliniază că partenerii pot fi fericiţi şi dacă nu fac sex o perioadă de timp. Deoarece sexuleste doar o expresie a intimităţii dintre cupluri,sărutul,ţinerea în braţe şi complimentele te pot ajuta să te simţi conectată cu partenerul tău.

Rişti să te deprimi

Potrivit unui studiu publicat în revista „Archives of Sexual Behavior“,femeile se simt mai deprimate când nu fac sex. Cercetătorii au descoperit că femeile ale căror parteneri purtau prezervative se simţeau la fel de deprimate ca şi cele care nu făceau sex deloc. Oamenii de ştiinţă spun că unii compuşi care se găsesc în spermă-inclusiv melatonina,serotonina şi oxitocina-îmbunătăţesc starea de spirit a femeilor care au contact sexual neprotejat.