Ce spune felul în care dormiţi despre relaţia voastră

1 78056 original jpg jpeg

Dacă nu ştiai, felul în care dormi alături de partener îţi dictează relaţia de cuplu. Fie că v-aţi obişnuit să adormiţi unul în braţele celuilalt, fie că sunteţi mereu spate în spate, poziţia de somn poate spune multe despre voi.

Spate în spate

Nu e cea mai romantică poziţie de somn, însă e cea mai comună dintre toate, căci majoritatea cuplurilor o adoptă. La prima vedere, ai crede că dacă dormiţi în acest mod, înseamnă că sunteţi certaţi sau există un lucru care a rămas nerezolvat. Total greşit! Din contră, specialiştii în psihologie şi relaţie de cuplu susţin că această poziţie reflectă faptul că vă păziţi spatele reciproc şi sunteţi mereu în conexiune.

Unul cuprins de celălalt

Este o poziţie clasică în care femeia e cuprinsă de cele mai multe ori. Poziţia demonstrează atât o nevoie de a proteja a bărbatului, cât şi o stare de naivitate şi fragilitate a femeii. Totuşi, un grup de analişti ai limbajului trupului din America susţin că această poziţie poate fi folosită şi ca o modalitate de evitare a partenerului. Mai exact, când femeia nu are chef de sex şi începe să nu mai fie atrasă de partenerul ei, tinde să se întoarcă cu spatele, ca şi cum ar dormi singură.

Unul în braţele celuilalt

Este o poziţie de somn întâlnită cel mai adesea la începutul relaţiilor de cuplu sau în perioada de lună de miere. Se spune că este una dintre cele mai romantice poziţii de somn, chiar dacă nu este atât de confortabilă pentru parteneri. Dacă obişnuiţi să dormiţi în acest mod, înseamnă că sunteţi persoane sensibile, iubitoare şi calme, cărora le place să îşi protejeze relaţia ca pe un nou-născut.

Faţă în faţă

Dacă dormiţi faţă în faţă, dar nu vă atingeţi, înseamnă că relaţia voastră a trecut deja la un alt nivel. Nu mai sunteţi simpli parteneri de cuplu, ci prieteni şi camarazi pe viaţă. Vă respectaţi mai mult decât vă iubiţi şi veţi rămâne împreună pentru că aşa vă este cel mai bine. Asta nu înseamnă că nu vă mai iubiţi unul pe celălalt, însă e un semn clar că iubirea de început a cam dispărut.