Ce spune poziţia în care dormiţi despre relaţia voastră

simeon stalpnicul png

Cercetătorii de la organizaţia Edinburgh International Science Festival spun că orice schimbare în relaţia de cuplu afectează şi poziţiile pe care partenerii le adoptă în timpul somnului. Însă, ei nu se referă la postura pe care-o au înainte de culcare sau imediat după ce au adormit, ci la cele în care dorm o bună bucată din noapte şi în care se trezesc dimineaţa.

Poziţia ”îmbrăţişaţi”

Apare atunci când partenerii tocmai s-au mutat împreună. În plus,poziţia aceasta este populară în rândul cuplurilortinere căsătorite,când relaţia de familie este pasională,plină de sensibilitate şi de dragoste.

Poziţia "dialog"

Este postura în care dormiţi faţă în faţă,dar există o distanţă între voi doi. În plus,este frecvent întâlnită în rândul partenerilor care au o legătură strânsă,dar care nu petrec  mult timp împreună şi nu comunică des.

Citeşte şi:De ce alegem partenerii nepotriviţi

Poziţia "protectorului"

Ambii parteneri dorm pe spate. De obicei,bărbatul stă pe spate,în timp ce femeia îşi sprijină capul pe umărul lui. Chiar dacă între ei există o chimie,această poziţie denotă că,uneori,unul dintre cei doi consideră că este puţin inconfortabil să fie obligat să ia în considerare punctul de vedere al celuilalt.

Poziţia ”iubiţilor”

Această poziţie este foarte asemănătoare celei anterioare,deşi este mult mai intimă. Este des întâlnită în rândul cuplurilor care nu se tem să-şi arate sentimentele. Se iubesc foarte mult şi au grijă unul de celălalt.

Citeşte şi:Lucrurile de netolerat într-o relaţie!

Poziţia ”spate în spate”

Îi caracterizează pe partenerii care au avut o ceartă înainte de a se culca. Cu toate acestea,există şi o explicaţie ştiinţifică:ambii parteneri sunt probabil persoane foarte independente,care au nevoie de mult spaţiu personal.

Poziţia "regele patului"

Îi reprezintă pe cei care se întind pe o suprafaţă mare a patului. În plus,este poziţia care-i caracterizează pe cei care simt nevoia de a se afirma mai mult decât a-şi arăta sentimentele faţă de partener. Comportamentul lor în relaţii este adesea egoist,ceea ce se reflectă în obiceiurile lor de dormit.

Credit foto:www.susanwinter.net