Ce ucide libidoul

1 78865 original jpg jpeg

Ne-am obişnuit să credem că testosteronul e un hormon tipic masculin şi că estrogenul e tipic feminin. E, nu e chiar aşa. Adevărul e că ambele sexe au ambele tipuri de hormoni. Un dezechilibru ar provoca, la bărbaţi, creşeterea sânilor iar la femei – păr facial. Asta are legătură şi cu libidoul. Mai jos sunt câteva alimente care-ţi sabotează libidoul fără ca tu să ai habar!

Mâncarea procesată

Procesarea alimentelor fură din mâncare nutrienţii şi o lasă moartă. Când făina din bonul întreg de grâu e procesată şi devine făină albă, pierde aproape trei sferturi din conţinutul de zinc, un mineral esenţial pentru sexualitatea şi reproducerea masculină. Asta duce la rezistenţa la insulină, care duce la diabet şi la creşterea riscului de infarct. Dacă vrei artere înfundate, n-ai decât, dar vezi că în timpul sexului îţi trebuie mult sânge. Peste tot, nu numai prin artere!

Sucurile cu bule

Sucurile acidulate sunt o idee groaznică dacă vrei să ai o viaţă sexuală performantă. Îndulcitorii artificiali, în special aspartamul, afectează nivelurile de serotonină – un hormon vital în perceperea senzaţiei de fericire şi mulţumire.

Nu floricelelor!

Cina şi un film pot fi precursorii unei seri sexuale, dar dacă-ţi faci floricele la microunde asta înseamnă ca o chimicală pe nume acid perfluorooctanoic poate să se insinueze ca o râmă să-ţi saboteze cheful de sex şi, pe termen lung, s-ţi dea probleme cu prostata.

Pesticidele

Potrivit unui studiu, o persoană înghite zilnic 10-13 tipuri de pesticide pe zi. 9 din 10 dintre aceste pesticide fracturează activitatea endocrină, adică se joacă cu hormonii cum vor ele. Unul dintre cele mai estrogenice pesticide e resocinol-hexil 4, care se aplucă pe crevete ca să nu se decoloreze. Alte produse ale mării cu conţinut înalt de pesticid sunt scoicile, tilapia şi somonul de crescătorie.

Alcoolul ucide erecţia!

Un pahar de vin sau de cocktail te pun pe treabă, dar prea multe te scot din treabă. Alcoolul împiedică obţinerea unei erecţii şi scade libidoul pentru ambele sexe.

: