Cele mai bizare obiceiuri de nuntă din lume

1 65958 original jpg jpeg

Fiecare ţară are propriile ei traidiţii legate de nuntă – uneori, acestea pot fi de-a dreptul bizare. De la a interzice tânărului cuplu să meargă la toaletă timp de 3 zile şi 3 nopţi la bătaia mirelui cu un peşte mort, obiceiurile originale de pe mapamond te vor lăsa cu gura căscată!

Binecuvântare cu... salivă

În timpul ceremoniei căsătoriilor Massai,din Kenya,tatăl şi mama căsătoritei o binecuvântează nu sărutând-o,ci împroşcând-o cu salivă pe cap şi pe piept. Asta se întâmplă înainte ca mireasa să părăsească satul,alături de noul ei soţ.

Fără WC după nuntă

Cei din triburile Tidong,din nordul insulei Borneo,interzic tinerilor căsătoriţi să meargă la toaletă timp de trei zile şi trei nopţi după ceremonia nunţii! Dacă interdicţia e încălcată,ghinionul şi nenorocirea se vor abate asupra cuplului. Apropiaţii mirilor sunt desemnaţi cu rândul să vegheze ca tinerii miri să nu-şi satisfacă nevoile fiziologice în această perioadă.

Soacra arată „cum se face”

Anumite populaţii din Africa cer ca o femeie mai în vârstă să acompanieze tinerii căsătoriţi,în noaptea nunţii,ca să-i arate miresei „cum se face”. Se întâmplă adesea ca însăşi mama fetei să se ofere să îndeplinească sarcina...

Trei săgeţi în inimă

În China,o cutumă a populaţiei Yugur cere soţului să tragă cu arcul trei săgeţi,fix înspre aleasa inimii. Din fericire,săgeţile nu au vârf... După ritual,cuplul poate să se iubeascăîn linişte,pe vecie.

Bătaia cu peşte mort

Când ceremonia de căsătorie a luat sfârşit,în Coreea de Sud,prietenii mirelui îndeplinesc un ritual ciudat,pentru a-l pregăti pentru noaptea nunţii:îi scot şosetele,îi leagă gleznele cu o coardă şi încep să-i dea peste picioare cu un peşte mort.

O mare de lacrimi

La populaţia Tujia din China,mireasa trebuie să plângă din belşug ca să fie demnă de statutul de viitoare soţie. Cu o lună înainte de căsătorie,miereasa trebuie să plângă o oră,în fiecare zi. Zece zile mai târziu,mama fetei i se alătură,apoi bunica. La sfârşitul lunii,toate femeile din familie plâng alături de viitoarea fericită. În fapt,tradiţia consideră că sunt lacrimi de fericire...