Cele mai ciudate obiceiuri sexuale din lume

1 65952 original jpg jpeg

Vorba „Câte bordeie, atâtea obiceie” se aplică şi când e vorba de obiceiurile sexuale ale diferitelor populaţii de pe glob. În ţări îndepărtate, viaţa în cuplu nu e deloc aşa cum ţi-ai imagina.

Noua Guinee:70 de programe amoroase

Există triburi în Noua Guinee care nu duc lipsă de imaginaţe,când vine vorba de viaţa lor sexuală. Astfel,un cuplu proaspăt format are de ales între 70 de „programe” amoroaseşi senzuale. Transmise oral,din generaţie în generaţie,aceste programe le permit tinerelor cupluri să-şi pigmenteze viaţa sexuală. Pentru a decide care din programe va fi pus în practică,cei doi îndrăgostiţi discută zile întregi,ba chiar săptămâni. Femeia şi bărbatul din cuplu pot opta pentru programe diferite,cu parteneri diferiţi!

Populaţia Moso:căsătoria nu există

În provincia chineză Yunnan mai suprvieţuieşte o restrânsă cultură matriarhală:grupul etnic Moso. Oamenii din clan nu doar că nu cred în instituţia căsătoriei–aceasta nu există! Clanul este construit exclusiv pe linie maternă,deci sunt excluşi taţii şi soţii. Nu există căsătorie şi nici viaţă conjugală. Copiii nu-şi cunosc tatăl,trăiesc cu mama tot restul vieţii lor,aceasta fiind ajutată de fraţii ei în treburile casnice. Sexualitatea e liberă:fiecare are dreptul de avea tot atâţia amanţi cât doreşte,şi să-i schimbe fără probleme. Ca să câştige inima unei femei,bărbaţii trebuie doar să-i fure pălăria şi să-i facă apoi o vizită discretă,la ceas de seară... Gelozia şi sentimentul de posesie sunt considerate maladii grave.

Niger:schimb de bărbaţi

Te-ai căsătorit şi nu eşti mulţumită de prestaţia soţului? Du-te în Niger! Acolo,se practică un soi de concurs de frumuseţe masculin,dedicat exclusiv femeilor căsătorite care nu-s mulţumite de partener. Concursul are loc la sfârşitul sezonului ploilor. Bărbaţii se travestesc în femei şi se lansează în dansuri îndrăcite,în faţa unui juriu compus exclusiv din femei. Zâmbesc non stop şi ţin ochii mari deschişi,ca să li se vadă albul ochilor – semn de sănătate. Sărbătoarea poate dura şase zile şi şase nopţi-şi fiecare membră a juriului se alege cu un Mister focos.

Populaţia Kalash:concurs de insulte sexuale

La anumite popoare,riturile amoroase sunt unice. La populaţia Kalash,din Pakistan,toată lumea – femei,băbaţi,copii – se maschează,interpretând roluri ale sexului opus,şi se lansează într-un adevărat turnir de insulte sexuale. Evenimentul are loc în perioada de abstinenţă hibernală – iar cuvintele „murdare” fac parte dintr-un ritual de regenerare a forţelor vitale.

Sursa foto:delitdimages.org