Cercetătorii au concluzionat: bărbaţii înşală chiar dacă îşi iubesc partenerele! Motivul?

1 83716 original jpg jpeg

Cercetătorii americani au ajuns la o concluzie îngrijorătoare pentru doamne: bărbaţii înşeală, chiar dacă îşi iubesc partenerele.

Motivul? Nu pentru că şi-ar dori să mai cunoască şi alte femei, doar că aşa simt că îşi confirmă masculinitatea, susţin cercetătorii.  Chiar şi unii psihologi consideră că, uneori, bărbatul care calcă pe-alături nu va destrăma, în mod automat, relaţia pe care o are. 

Pe de altă parte, motivele pentru care un bărbat înşală au legătură şi cu nivelul lui de educaţie, cu trăsăturile de caracter, cu cât de bine arată. 

"Există persoane care îşi doresc să sară anumite trepte sociale sau profesionale printr-o relaţie sexuală ce le asigură aceste lucruri.Unii vor să îşi demonstreze că încă mai pot, în timp ce alţii vor să creadă că pot avea pe oricine, oricând", precizează psihoteraputul Constantin Cornea pentru CSID.

image

"De asemenea, mai pot înşela pentru ca se simt înşelaţi, pentru că nu se simt iubiţi sau apreciaţi, pentru că vor să îşi facă partenera să sufere, pentru că vor să uite o iubită sau pentru că vor să îşi impresioneze prietenii. În general poate fi vorba de o oportunitate pe care o au şi nu vor să o rateze sau pentru că pur şi simplu vor să încerce ceva nou, ceva diferit’’, a adăugat acesta.

Indiferent de motive, un lucru e cert: iubirea nu este oarbă, iar bărbaţii înşală chiar dacă îşi iubesc partenerele sau dacă sunt căsătoriţi. 

"Iubirea nu este totalmente oarbă, poţi descoperi o ispită care ai impresia că se comportă cu tine mult mai frumos decât partenera, ori pur şi simplu este o aventură pe care ajungi să o bifezi din curiozitate", mai spun specialiştii.