Cinci motive pentru care bărbaţii căsătoriţi se îndrăgostesc de alte femei

Cinci motive pentru care bărbaţii căsătoriţi se îndrăgostesc de alte femei jpeg

Căsătoria este un legământ pe viaţă, în teorie, dar realităţile vieţii vin să ne contrazică adesea. Un citat celebru spune că ”dragostea durează trei ani”. Dacă este să parafrazăm un pic, dragostea dintr-o căsnicie durează până apare o alta.

De ce se îndrăgostesc bărbaţii căsătoriţi de alte femei? Sunt cinci motive principale, dar un lucru e cert: vina nu este întotdeauna doar a lui sau doar a ei.

De ce bărbaţii căsătoriţi se îndrăgostesc de alte femei – este o întrebare pe care mulţi ajung să şi-o adreseze la un anumit moment al vieţii. Infidelitatea este un subiect amplu dezbătut de psihologi, dar nu numai. Din punct de vedere social, juridic, religios, o căsătoria este un act de asumare a unei vieţi în doi, ”la bine şi la greu”. Şi totuşi… de ce partenerii ajung nefericiţi într-o relaţie şi de ce ajung să trădeze într-o căsnicie.

1. Caută un prieten

Bărbaţii îşi doresc în primul rând o bună prietenă, căreia să-i poate spune orice şi care să nu le spună niciodată: “ti-am spus eu”. Nu vor o nevastă cicălitoare, care să tune şi fulgere de dimineaţa până seara cu jigniri sau reproşuri.

2. Bărbaţilor le place să se joace

Da, bărbaţii se maturizează mult mai greu. O căsnicie presupune în primul rând responsabilitate, iar acest cuvânt îi sperie de fiecare data. Vor să evadeze din spaţiul conjugal şi să se retragă în universul în care s-au simţit odată mai liberi şi unde distracţia face legea. Aşadar, mare atenţie, dacă nu te distrezi din când în când împreună cu partenerul tău, este posibil că el să caute distracţia în altă parte.

3. Bărbaţii iubesc femeile independente

Da, bărbaţii preferă o femeie care nu are obligaţii şi este mereu la dispoziţia lor, pentru a-I pune pe ei în centrul atenţiei. S-au săturat doar de nevestele care îi aşteaptă doar cu masa pusă şi mai caută şi altceva. Şi cine altcineva să fie mai disponibilă pentru satisfacerea nevoilor lor dacă nu o alta?!

Citeşte şi: Cercetătorii au concluzionat: bărbaţii înşală chiar dacă îşi iubesc partenerele! Motivul?

4. Bărbaţii caută femei fericite care râd tot timpul

Da, sunt sătui de faţa acră cu care se trezesc în fiecare dimineaţă. Mai vor o glumă, mai un umăr dezgolit. Vor o femeie care să râdă la glumele lor, chiar dacă nu sunt aşa bune sau dacă sunt vechi, vor, vor, vor. Şi dacă nu obţin ce vor se pot îndrăgosti foarte uşor de zâmbetul alteia.

5. Bărbaţii caută la alta ceea ce tu nu ai

Bărbaţii vor tot timpul ceva nou, ceva ce ei consider că tu ”nu ai” sau că ai ”pierdut” pe drum. Drumul căsniciei, evident. Poate acea faţă senină, poate acele nopţi sălbatice, poate acel ingredient care să condimenteze relaţia. Sfat: dacă vrei ca bărbatul să nu se îndrăgostească de alta, caută să menţii un echilibru între acea ”responsabilitate” şi acea parte ludică a relaţiei. Cheia este echilibrul, deci reţine asta!