Cum să te-nţelegi cu un partener mai tânăr

1 54768 original jpg jpeg

Patru din zece femei îşi doresc să fie cu un bărbat mai mic decât ele, conform unui studiu european recent, dar în acelaşi timp sunt speriate de ideea că diferenţa de vârstă poate fi un impediment pentru o relaţie de cursă lungă.

Dacă eşti în această situaţie şi vrei să ştii cum să-ţi ţii partenerul lângă tine pentru mult timp,iată ce poţi face!

Comunicarea,esenţială în momentele critice

Deseori,poate fi greu să-ţi trăieşti viaţa cu un partener care încă se află într-un stadiu peste care tu deja ai trecut. El,spre exemplu,poate e la etapa în care încă are dubii asupra unei meserii sau a unui domeniu de activitate. De aceea,discuţiile sincere şi fără inhibiţii vă pot ajuta să depăşiţi clipele dificile. Stabiliţi de la început ce fel de cuplu formaţi:ori vă simţiţi bine fără să vă luaţi un angajament,caz în care nu aveţi alte pretenţii unul de la celălalt,ori formaţi un cuplu în adevăratul sens al cuvântului şi vă asumaţi ceea ce implică asta.Nu lăsa prejudecăţile să vă afecteze

Prietenele ridică din umeri a neîncredere atunci când le povesteşti despre noul tău partener cu mult mai tânăr decât tine? Măcar de-ar fi asta ultima ta problemă! Nu trebuie să te laşi afectată de părerile celor din jur,ci

este important să-ţi asculţi inima şi să acţionezi în consecinţă,dar fără să te pripeşti. Tu împarţi cu el totul,aşa că eşti cea mai în măsură să decizi dacă anii din buletin contează sau nu.

Evită să pui presiune asupra celui drag

Uneori,exact atunci când nu-ţi constrângi partenerul să facă ceea ce-ţi doreşti,există şanse mai mari ca lucrurile să evolueze în direcţia dorită. Dacă relaţia ta cu un partener mai tânăr nu este umbrită de teama şi de tensiunile cauzate de o decizie importantă,cum ar fi o posibilă căsnicie sau hotărârea de-a face un copil,sentimentele pe care le aveţi unul faţă de celălalt se pot amplifica şi astfel cresc şansele de-a vă consolida relaţia şi de-a trece la pasul următor.

Aşa treci peste prăpastia dintre generaţii!

O regulă de bază care te va ajuta să-ţi sudezi relaţia este să nu ignori diferenţa de vârstă dintre voi. Mai înţelept este s-o accepţi,să te obişnuieşti cu ideea şi să te foloseşti de atuurile ei. Dacă partenerul tău nu este atât de responsabil pe cât ţi-ai dori,poţi să iei tu iniţiativa  în anumite privinţe (când vine vorba de treburile organizatorice,de gestionarea bugetului etc.),însă nu înainte de-a discuta şi cu el,pentru  a stabili sarcinile de comun acord.

Pe de altă parte,el poate să se ocupe de lucrurile care ţie îţi dau bătăi de cap (de exemplu,să schimbe un bec sau să repare ceva prin casă). De asemenea,este important să nu încerci să-ţi domini partenerul doar pentru că tu ai mai multă experienţă de viaţă şi vrei să-i arăţi cine conduce. Aşa îl vei determina să-şi piardă încrederea în el,dar şi să-şi pună anumite întrebări cu privire la relaţia voastră.

Ai trecut de prima tinereţe,ştii cum e să te dedici unei relaţii,cât de greu este să treci peste o despărţire şi ce înseamnă să creşti un copil. Cu toate acestea,ţi s-au aprins călcâiele după un bărbat mai tânăr,însă nu ştii ce să faci,mai ales că eşti mamă şi trebuie să ţii cont de multe lucruri. Nu te panica! Mai întâi stai de vorbă cu partenerul tău şi întreabă-l cum vede el lucrurile,după care poartă o discuţie cu copilul tău,doar voi doi. Există riscul ca fata ta să se simtă atrasă de noul tău partener,cu atât mai mult cu cât diferenţa de vârstă dintre ei nu este prea mare,sau să-l respingă din start.

De aceea,trebuie să ai grijă ca relaţia mamă-fiică să nu aibă de suferit. În cazul în care băiatul tău este rebel,dă-i timp să se acomodeze cu ideea că nu va mai fi el singurul bărbat al familiei. Spune-i că poate vedea în noul tău partener un prieten bun,cu care să se sfătuiască şi pe care să se bazeze ori de câte ori are nevoie.

Atât femeile divorţate,cât şi mamele singure visează să se bucure de o relaţie cu un bărbat care nu încearcă să le controleze viaţa.